BORTĂ ÎN CER: La Comrat, 15 comunişti şi comsomolişti spun că au devenit socialişti

Un grup de membri ai Partidului Comuniştilor şi ai Organizaţiei Komsomoliştilor, reprezentând două organizaţii primare de partid din Comrat, au declrat că abandonează Partidul Comuniştilor din R. Moldova şi aderă la Partidul Socialiştilor, din mai multe motive obiective.

«Considerăm că, din cauza strategiei defectuoase a PCRM, în Moldova, societatea s-a divizat. Din cauza incapacităţii partidului de a negocia, de a consolida electoratul de stânga (într-o perioadă complicată, acesta din urmă fiind «fragmentat» prin toate modalităţile posibile şi imposibile) şi de a lucra, împreună cu Partidul Socialiştilor, în numele unor valori enunţate în Statutele ambelor partide», se spune într-o declaraţie de presă a celor 15 comunişti şi comsomolişti de la Comrat.

Aceştia spun că ei califică drept inadmisibilă manifestarea instinctului de «autoconservare» de către PCRM, care încearcă să-şi păstreze poziţiile politice în detrimentul întregii societăţi moldoveneşti.

Totodată, aceştia recunosc: “Avem o atitudine respectuoasă faţă de PCRM, dar cursul politic, ales de partid, nu contribuie la dezvoltarea ţării noastre şi la păstrarea integrităţii statului (atunci când ţara este sfâşiată de tot soiul de Filaţi, Plahotniuci şi Ghimpleri)».

Semnatarii spun că “iniţiativele înaintate de PSM cu privire la soluţionarea unor probleme complicate de ordin economic, social şi politic sunt foarte actuale şi sunt corelate cu viziunile noastre privind depăşirea crizei ce s-a declanşat în ţară”. Ei mai afirmă: “tezele socialiştilor cu privire la renaşterea Moldovei, discuţiile cu liderul şi membrii partidului ne-au convins că acel curs, adoptat de PSM, pentru reglementarea crizei politice, ameliorarea climatului social va contribui la scoaterea ţării din situaţia creată, va oferi posibilitatea de a îmbunătăţi nivelul de trai al populaţiei Moldovei, de a soluţiona problemele economice».

Totodată, cei 15 au “convingerea că, fiind membri ai PSM, noi, generaţia tânără, vom putea participa la viaţa politică a ţării, în general, şi a Găgăuziei, în particular”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *