Bomboana otrăvită a lui Şelin

(Îndrumar pentru ieşire din rătăcire)

Vreţi în Uniunea Rusia-Belarus-Kazahstan, dar fără Ucraina, fără Armenia, fără Georgia, fără Azerbaigean, Turkmenistan, Kîrgîzstan, Uzbekistan, fără cele trei Republici Baltice, fără Basarabia, fără Tatarstan, Cecenia, Inguşetia, Başkiria, fără Ciucotka şi Kurile… atunci e simplu: vă înscrieţi în partidul lui Şelin. Nu vă place Şelin, vă duceţi la Dodon. Nu vă convine Dodon, vă duceţi la comunişti. Dacă nu vă aranjează comuniştii, vă duceţi la Formuzal sau la Stepaniuc. Dacă nu vreţi nici la Stepaniuc şi nici la Formuzal, încercaţi la Garbuz («Patrioţii Mo(scovei)ldovei»). Şi dacă nici Garbuz nu vă aranjează, luaţi-o spre Mişin-Tarlev. Nu pierdeţi nimic. Îi cheamă diferit, dar sunt aceeaşi.

Cum e Tanda aşa-i şi Manda. Născuţi din mame-naturale, dar crescuţi mai mult la ţâţa «vitregei din Răsărit», scăldaţi în aceeaşi scăldătoare şi botezaţi în aceeaşi apă a Volgăi. Care o fi fost primul, nu mai ştie azi nici SIS-ul, dar pentru Dumneavoastră parcă asta contează? Important e să ştiţi dacă vreţi sau nu vreţi. Şi dacă, totuşi, vreţi, atunci mergeţi la unul dintre «valeţii» de mai sus, vă inscrieţi în partidul lor, primiţi carnetele la mână, după asta faceţi cerere că renunţaţi la cetăţenia română, bulgară, poloneză, ucraineană, italiană, greacă, spaniolă, americană, canadiană, israeliană, azeră, turcă … (fiecare după cum o are, pentru că cea de-a doua cetăţenie, în afară de cea moldovenească, va trebui să fie rusa), obţineţi, automat, cetăţenia rusă, după care urmează să fiţi conectaţi direct (promisiunea lui Şelin) la gazul rusesc cu preţ mai ieftin (acolo unde ajunge conducta din Transnistria), ori veţi fi aprovizionaţi cu baloane cu gaz la preţ redus (?!). În plus, nu veţi mai plăti impozite de călătorie la intrarea în Rusia, Belarus şi Kazahstan, în schimb le veţi plăti spre Europa, «boşii» de alde Şelin –  scutiţi de plata taxelor vamale pentru afacerile lor cu Kazahstanul, Belarus şi Rusia, datoriile Transnistriei la gazele ruseşti – întoarse din buget, sicriele cu moldovenii omorâţi în Rusia vor fi transportate spre R. Moldova gratis, copiii Dumneavoastră vor merge (tot gratis) să lupte în Cecenia, Osetia, Abhazia sau oriunde va mai avea Rusia războaie pe faţa pământului (în schimb, copiii «valeţilor» Moldovei vor merge la studii cu burse în Rusia, Belarus şi Kazahstan), capitala R. Moldova va trece la Tiraspol sau, în cel mai bun caz, la Tighina, rusa va deveni în R. Moldova a doua limbă de stat (dar de fapt va fi prima), în Parlament se va vorbi ruseşte, la Guvern – ruseşte, în sfera publică – ruseşte, la piaţă – juma-juma, la WC – ruseşte…, aşa cum a mai fost. Ce parcă, nu vă mai amintiţi de «govori po-celoveceski»? Şcolile la oraş şi grădiniţele de copii – câte una în centrele raionale, două la Bălţi, una la Tighina, una la Tiraspol, 5 la Chişinău (câte una în fiecare sector), slujbele în biserici în două limbi (preponderent rusă), Mitropolia Basarabiei scoasă din circuit, angajarea în serviciu cu condiţia cunoaşterii obligatorii a limbii ruse, studiile în România – interzise, diplomele de studii – declarate nevalabile, cetăţenia română – interzisă, iar pentru cei care au obţinut-o – anulată, consulatele României – închise, Prutul – sub controlul militarilor ruşi de la Nistru, Tricolorul şi toată simbolica R. Moldova – revăzute, grafia latină – anulată, «Istoria» – sub lacăt, economia (din ce a mai rămas) – preluată de capitaliştii lui Putin, banii moldovenilor munciţi în străinătate – număraţi de ruşi… Ce ziceţi, dragii moşului? Mergem înainte sau ne întoarcem înapoi? Numai că «înapoi» nu-i ceea ce a fost până în 1990, dar ceea ce a fost până în 1918. Face sau nu face?

Stan Păţitu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. 2012-REUNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Noastră MAMĂ România ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE !

  Cât de inconştient trebuie să fii pentru a spune că :
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” altfel decât prin IMEDIATA REUNIFICARE a “r.m” cu Ţara Noastră MAMĂ România ???

  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu OHRANA-CEKA-NKVD-KGB-GRU-FSB băgate peste tot(partide,oameni de afaceri,biserică,sport,artă,armată,servicii)?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu tancurile,elicopterele şi rachetele Armatei a-14-a RUSĂ DE OCUPAŢIE peste Nistru?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu basarabeni bătuţi,ameninţaţi şi arestaţi zilnic de gorilele lui Smirnov-Şevciuk?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu copiii ROMÂNI basarabeni de peste Nistru închişi în şcoli şi licee şi păziţi cu mitralierele de ARMATA RUSĂ DE OCUPAŢIE numai ca să renunţe la LIMBA ROMÂNA STRĂMOŞEASCĂ?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu alegători goniţi cu puştile de la urne?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă PCRM-PLDM-PD la putere?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu 95% din presă OBLIGATORIU RUSEASCĂ?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu TVR INTERZIS de RUSIA şi CENZURAT de colonelul KGB PlaHOŢniuc?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu MINCIUNA RUSEASCĂ numită limba “moldovenească” IMPUSĂ DE OCUPANŢII RUŞI în Constituţie?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu exporturile de vin,fructe,legume supuse ŞANTAJULUI RUSIEI?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu importul de gaze,curent electric,petrol la fel supus ŞANTAJULUI OCUPANŢILOR?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu mitropolia “moldovei” creată de KGB şi condusă de colonelul KGB Vladimir şi închinată SATANEI ÎN SUTANĂ generalului KGB Kirill?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu ADEVĂRATA mitropolie,cea a BASARABIEI,şantajată şi persecutată de agenţii KGB ascunşi sub sutanele pravoslavnice?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu sărbatorile INTENŢIONAT ţinute de OCUPANŢII RUŞI pe stil vechi pentru a ne rupe de FRAŢII ROMÂNI de peste Prut?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu o istorie FALSIFICATĂ ORDINAR tot de RUŞI şi băgată pe gâtul copiilor ROMÂNI basarabeni drept ADEVĂR?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu tancurile-monumente închinate Călăilor RUŞI OCUPANŢI ţinute cu ţevile îndreptate CU URĂ RUSEASCĂ spre Ţara NOASTRĂ Mamă ROMÂNIA?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu SIS-ul filială a KGB în Basarabia?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu 9 Mai în loc de 27 Martie,cu « POBEDA » în loc de « DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE ! »?
  “Moldova ÎŞI VA REZOLVA PROBLEMA” cu „LENTA RUSEASCĂ” în piept în loc de TRICOLORUL ROMÂNESC SFINŢIT cu sângele BUNEILOR noştri ,MARTIRI ai OCUPAŢIEI şi GULAGURILOR RUSEŞTI?

  Schimb de teritorii poate face NUMAI Ţara Noastră MAMĂ România,căreia OCUPANŢII RUŞI I-AU SMULS Basarabia şi Bucovina de Nord.
  Cu ce drept să facă schimb de teritorii cu uKAKAcraina MUTANTUL HIDOS ,scorneala SATANICĂ a lui Stalin numită “respubliKAKA MOLOTOVskaya”???
  Domnule profesor,uitaţi de PRINCIPIILE DREPTULUI INTERNAŢIONAL?
  MUTANTUL RUSESC “R.M” NU A DEŢINUT NICIODATĂ Bugeacul sau Hotinul.
  Cum ar putea “R.M”-SCORNEALA SATANICĂ a lui Stalin să facă schimb de teritorii cu Haholia,ALTĂ FĂCĂTURĂ-TAMPON a Ocupanţilor RUŞI?
  Reveniţi cu picioarele pe pământ tovarăşi!
  Nu ajunge că PRIN TRĂDAREA lui Ion iliciKGB Iliescu,SLUGA Ocupanţilor RUŞI, NUMELE SFÂNT al Moldovei,PROVINCIE ROMÂNEASCĂ FONDATOARE a României Moderne sub ROMÂNUL moldovean Alexandru IOAN Cuza,a ajuns să boteze FĂCĂTURA ANTI-ROMÂNEASCĂ “respubliKAKA MOLOTOVskaya”???

  Numai un MANKURT cu creierii spălaţi de PROPAGANDA RUSEASCĂ nu înţelege că NUMELE SFÂNT DE MOLDOVA aparţine NUMAI ROMÂNILOR şi
  Ţării Noastre MAMĂ ROMÂNIA
  ,
  nu VIERMILOR KGB ,veneticii ruşi,haholi,găgăuzi,bulgari,tătari,evrei.

  Băgaţi la cap tovarăşi HOMO SOVIETICUS-“STATALIŞTI-MALDAVANIŞTI-PRAGMATICI »(slugile OCUPAŢIEI RUSEŞTI) :

  NOI ROMÂNII basarabeni nu recunoaştem decât
  O SINGURĂ “REZOLVARE A PROBLEMEI” şi anume
  IMEDIATA REUNIFICARE a Basarabiei cu Ţara Noastră MAMĂ ROMÂNIA !

  Aşa să ne ajute Dumnezeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *