Boala lui Putin de la aur se trage?

De la o vreme, ruşii – şi nu doar cei din Rusia  — se interesează, curioşi de mama focului, de necazurile şi de boala lui V. Putin.

— Ai auzit?

— Am auzit…

— Şi ce crezi?

După care, fiecare zice ce crede. Unii spun că, de când a intrat la putere şi s-a făcut cel mai bogat dintre ruşi, noaptea l-ar chinui “dracii” şi că nu l-ar mai prinde somnul. E surmenat. Alţii zic că, de când îi tot dau în obraz europenii şi americanii că încalcă drepturile opoziţiei din Rusia, a devenit nervos, ursuz şi posac şi că ar fi dat frigurile în el de la “frica de cădere” (de la înălţime), mai sunt şi alţii care cred că ar avea probleme cu prostata, dar cei mai mulţi înclină să creadă, totuşi, ceea ce au citit prin ziare: că l-ar durea şalele. Şi au dreptate, mă refer la cei care zic de şale. Numai că nimeni, încă, nici cei din anturajul lui, nici presa rusească, nu a spus de unde i se trage boala. Cică, înainte cu o zi de recenta sesiune a APCE (Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei), după ce deputatul PCRM Grigore Petrenko a anunţat serviciile speciale ruse că colegii săi de Parlament din partea României şi R. Moldova au de gând să ceară Rusiei, în plenul APCE, restituirea tezaurului românesc (aşa a şi fost), Putin şi Medvedev au intrat în panică şi s-au apucat, în noaptea aceleiaşi zile, să schimbe locul lingourilor de aur ale Băncii Naţionale a României dintr-un birou al Kremlinului în altul, fiind ajutaţi, în mare secret, de câţiva dintre cei mai buni “confraţi” de kgb ai lui Vladimir Vladimirovici. Se zice că o fi muncit din greu şi că s-au spetit. Medvedev, se zice, a scăpat mai uşor, cu doar două degete stâlcite la picior, după ce i s-au rupt din mâini câteva calupuri de aur. Cu Putin a fost mai grav. A vrut să “strălucească” mai tare ca aurul, în faţa “bratanilor” kgb-işti, şi-a depăşit puterile şi, se pare, i-au sărit din loc câteva inele de la şira spinării. Din această cauză,  acum o fi umblând prins în brâuri. O fi. Dar eu nu la el mă gândesc, dar la tezaur. Vedeţi cum e, totuşi, cu lucru furat? Mi-amintesc de Nicolae Sulac, Dumnezeu să-l ierte, cât de bine zicea el într-un cântec de-al său: “Din furatu’ cu păcat, / Să n-ai parte niciodat’”.

Vladimir Moscvici


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *