Biserica – garant într-un dosar de viol

Arhimandritul Mănăstirii «Adormirea Maicii Domnului» din Ţâpova, Rezina, a sărit în apărarea lui Ion Corcodel, suspectat că ar fi violat o tânără de 20 de ani într-o pensiune din România, în timpul vacanţei de Crăciun.

Potrivit presei din România, arhimandritul Mănăstirii, părintele Policarp Bârnaz, a trimis Tribunalului de la Braşov o scrisoare de garanţie prin care cere cercetarea în libertate a lui Ion Corcodel, care, potrivit arhimandritului, este un om de afaceri prosper şi ar fi chiar unul dintre ctitorii mănăstirii. «Este o persoană evlavioasă, dăruitoare şi respectuoasă», se spune în scrisoarea depusă la Tribunal de către avocaţii lui Corcodel… «Cu mare întristare şi nedumerire am aflat despre reţinerea lui de către organele de urmărire penală … Conducerea Mănăstirii «Adormirea Maicii Domnului» îşi ia cu cea mai mare responsabilitate angajamentul de a fi garantul domnului Ion Corcodel. Cu toată certitudinea încredinţăm instanţele de judecată, organul de urmărire penală că domnul Ion Corcodel nu va comite nicio acţiune ilegală şi se va prezenta la orice chemare la organul de urmărire penală, va respecta obligaţiunile procedurale, prevăzute de legislaţie. Reieşind din cele menţionate, rugăm să acceptaţi angajamentul exprimat de către conducerea mănăstrii «Adormirea Maicii Domnului» din satul Ţâpova de a interveni în calitate de garant de încredere pentru cetăţeanul Ion Corcodel», scrie «Adevărul» cu trimitere la actul remis Tribunalului de către părintele Policarp. Magistraţii de la Tribunal au rămas impasibili la cererea preoţilor de la Ţâpova, Corcodel rămânând şi în continuare, pentru cercetare, în arest. Deşi pledează nevinovat şi, în semn de protest, a declarat greva foamei, Corcodel a refuzat confruntarea cu detectorul de minciuni, – precizează  aceeaşi sursă.

Amintim că tânăra, o studentă de 20 de ani din R. Moldova, a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de la etajul doi al unei pensiuni din România. Ulterior, poliţiştii au arestat un bărbat suspectat că a întreţinut relaţii sexuale prin constrângere cu turista. Suspectul face parte din grupul de prieteni cu care fata venise să petreacă sărbătorile de iarnă la pensiunea din Râşnov.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. regret

    În loc să se roage pt nefericita aia,care s-a salvat pe muchie,cireada asta de burduhoşi paraziţi şi mâncăi nesătui,s-au apucat de salvat infractori.Chiar îs buni de huiduit.Adică tot la bani le e gândul.Ăsta li-i unicul dumnezeu,banul.Ş-apoi dacă e aşa de “evlavios”,dumnezeu îl va scoate de la bulău sau nu? Cum de un caz concret,ctitor,şi mnezeu nu-l salvează? Adică minciunile nu mai fac minuni?
    E “dăruitor şi prosper om de afaceri”,asta-i toată valoarea materială şi spirituală a popilor.Le-a scăpat o ţâtă zdravănă de supt.Oricum banii nu-i munceşte infractorul ăsta,banii munciţi nu-i dai la trântori şi escroci,care îi bagă în vile,maşini de sute de mii de euro şi în copii la studii în Elveţia,Franţa etc.,unde un an de studii costă 60 mii euro.
    “Evlaviosul” ăsta mort-beat şi gol-goluţ,după ceva orgii,a refuzat detectorul de minciuni,oare de ce?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *