Biden ne-a furat asfaltul?

Isteria comuNITstă şi antiBidenistă a luat amploare după plecarea vicepreşedintelui american din Moldova. Dacă până la venirea acestuia Vladimir Voronin a declarat paşnic pentru toate posturile TV din Moldova ceva de genul “Las’ să vină, că se mai face ordine în Chişinău”, după cuvântarea lui Biden dispoziţia lui Voronin şi a tuturor sateliţilor săi s-a schimbat brusc.

Biden a declarat în scuarul Operei Naţionale că “Libertatea e în aer”, şi că “democraţia vine după ce atâtea generaţii au cunoscut doar regimuri autoritare”, că “Preşedintele Obama şi eu V-am urmărit străduinţa şi am sărbătorit succesul Dvs.”.

Iată la auzul acestor vorbe liderul comunist a regretat că drumurile au fost reparate şi că pentru prima dată în Moldova a venit un oficial atât de important de la Casa Albă.

Presa comuNITstă, dependentă de Vladimir (şi de Oleg) Voronin, a lansat pe loc bombe antiBiden. S-au lansat declaraţii că liderii de la Chişinău s-au vândut Americii, au renunţat la statalitate, au trădat interesele CSI şi ale Moscovei. Colac peste pupăză, au apărut şi calculele cu privire la cheltuielile destinate sosirii lui Biden — plombarea gropilor de pe străzi şi fabricarea steguleţelor moldoveneşti şi americane. Imediat s-au făcut declaraţii apocaliptice despre sărăcirea Moldovei de către Biden. Bine că nu au fost prezentate reportaje despre vicepreşedintele SUA care pleacă din Moldova cu vreo căldare de ciment sau cu vreun vălătuc de tricoloare.

Într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă, premierul Vlad Filat spune că i-a dăruit vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, un covor ţesut manual, dar şi o vază din ceramică. Niciun cuvânt despre asfalt şi drapele.

Brânduşa Nitifor


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Moş Gheorghe

  După o călătorie prin Ukraina de vre-o 2 luni (pe la fii şi nepoti) returnându-mă “acasă” mă aşteptam la ceva schimbări în “Ţara” mea. Pe naiba! Acelaş Bopohih dictează topul de media. “Kommuniştii” ţin degetele pe acelaş buton roşu pe butoiul de pulbere în capetele maldavenilor. Iar Ukraina din partea westică n-are deloc vecini. În genere, in fiecare an mă aflu în Ukraina cam 4-5 luni, când vara, când iarna. M-am încredinţat că posturile de ştiri ukrainene nu comunică nimic despre vecinii ei westici. Nici de rău, nici de bine. parcă nici nu-i are. Şi mă gândesc. Este în pieptul haholilor o ignoranţă, o aroganţă şi chiar şi o ură faşă de noi, românii. Se simte mai ales când treci vama!Doamne fereşte. Pe bieţii gasterbyterii noştri miliţia ukraineană îi cheamă într-o parte, şi…
  dar în ce priveşte ca comentariu la “asfaltul furat de Biden”. Oare ce părere are acest “domnitor” al Ţerii Moldovei despre Ţarii Moscovei, care diriguiesc aici ca la ei acasă, ba chiar mai dihai?!…

 2. Basa

  Voronin a uitat cum s-a pregatit de summit CSI in 2005? Ce cheltuieli s-a facut atunci, si rezultatul, am ramas in continuare santajati de masa pederatia rusa.

 3. Moshmon @ Mos Gheorghe

  Nenea Mosule,daca ti-ai scapat cainii din batatura (“battitura”)si au luat-o in directia gresita,amu tragi ponoasele..dar nu pune la inima,strange-te,fa gard inalt la casa,incuie de doua ori,intoarce-te cu curul la rasarit,cata privelistea buna si o sa vezi nenea Mosule ca niste hahalere (haholiere?) nici nu mai exista pentru romani.Ce treaba sa avem noi cu ei?..Niciuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *