Barca AIE ori merge mai departe, ori se scufundă cu toţi vâslaşii

Marian Lupu, preşedintele interimar a vorbit în cadrul unei emisiuni despre eşecurile AIE în cei doi ani de guvernare, asigurând în acelaşi timp că în următorii ani, Moldova nu va avea parte de o guvernare monopartid.

“Cred că în activitatea politică nu trebuie să ai regrete. Important este să-ţi faci concluzii. Nu regret nici ceea ce am făcut în 2009, nici în 2010, pentru că aceasta este politica Partidului Democrat. Dar îmi trezeşte amărăciune că după un an de la alegerile anitcipate avem aprecieri mai puţin pozitive din partea societăţii”, a declarat liderul PD.

Cu referire la 2009, Lupu a declarat că au existat premise pentru alegerea şefului statului, însă nu toţi politicienii şi-au dorit acest lucru cu sinceritate.

“Avem o situaţie simililară şi astăzi. Dar ce a fost în trecut nu poţi schimba. Pe mine mă interesează ce va fi în viitor”, a remarcat acesta.

Totuşi, cei doi ani nu au trecut în zădar, Lupu declarând că în această perioadă a învăţat două lecţii. Prima, că actualul format de guvernare în Alianţă este unul nou, necesitând o cultură politică şi un comportament specific, pe care unii îl deprind mai rapid, iar alţii deloc. A doua lecţie este că inevitabila concurenţa politică trebuie practicată, dar în anumite limite. “Barca care reprezintă actualul format de guvernare ori merge mai departe înfruntând valurile şi furtunile ori se scufundă. Dacă se scufundă, atunci cu toţi cei trei lideri de partide din cadrul AIE”, a menţionat sursa.

“În continuare vom căuta voturi şi vom munci. Alianţa, dacă este Alianţă va merge cu realizarea prevederilor Acordului”, a zis în concluzie liderul PD.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. vera

  Avem politica democratica, politie nationala cu atirnare primitiva si comunisti-democrati, de pacate – spalati cu pochii alaturati de parca ar ni intr-o nuca-mbracati…
  Sughit bun la toti,sa nu stranutati la cuvintele noastre cu haz, c’apoi de gol o sa va dati cu-n: “Hapci!”,iesit si pe nas, asteptind urarea:” Fi-ti sanatosi!” care de mult nu-i “la moda”,adica cultural de folosit…
  Alianta a distrus-o ambitia comunistilor cu aliatii lor, care cot-la-cot rivnesc pentru functia de a fi iarasi la conducerea acestui stat, ce i-a “ingrasat” si i-a scos in lumea bogatilor-miliardar, ceea ce-i imposibil de uitat.
  Traiasca poporul, care-si da votul, ca pochii vor inmuia inima lui, dornica de adevar si dreptate cu cuvintul dumnezeesc din acele 10 porunci – sfinte, pe care nu le respecta nici unul de la conducere!
  Alianta e ca frunza pe apa: daca n-a “rugumao” nici un “animal”, bind apa din riu, atunci va ajunge si la mal, dar asa stagneaza in starea, la care este adusa…de “ingerii cu aripoare rosii” de pe pamint, ce se zbat ca pestele pe uscat, pentru a nimeri in “gradina raiului” de la guvernare, unde toti parca au “coarne” si valoare mare-mare – imunitate si grade care i-i fereste de gratii si cabinete – cu mucegai imbibate, cum sunt pe la penitenciare colorate.
  Vislasii nu se scufunda niciodata, fiindca stiu sa innoate si au o buna securitate; nu ca a poporului – deocheata!

 2. Codrin Mihaescu

  Fotografia e geniala 🙂 intr-un format mai mare n-aveti?! Numai ca nu prea se observa valuri care ar putea-o rasturna. Ceva de genul celor pictate de Aivazovski.

 3. Sava

  nu regreta lupu ce-a facut in 2 ani,nici ce-a facut in 8 ani alaturi de voronin.in 2 ani a blocat tot ce se putea bloca:ancheta cine a dat foc parlamentului,ancheta cu cei 5 morti in aprilie 2009,ancheta cu cine i-a omorat,ancheta cu tragerea la raspundere a lui voronin,a votat impotriva suspendarii imunitatii patronului sau voronin.
  rezolvarea conflictului transnistrean la zero,ptr ca lupu tot ii da cu semnatul tratatelor de prietenie cu cei,care ne-au ocupat o treime din teritoriu.pt lupu asa tre sa fie “prietenia”,sa fii ocupat si sa te mandresti.plange puscaria dupa multi binevoitori ai pamantului nostru.
  greata si scarba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *