Balet cu poliţişti la Academia de Poliţie

Dacă nu ar fi fost audiat, acum câteva zile, un nou Raport al Curţii de Conturi, opinia publică nu ar fi aflat că, la Academia de Poliţie din cadrul MAI, este finanţată activitatea unei trupe de balet, în cadrul unei Universităţi de Cultură a acestei instituţii de învăţământ.

Oficialii de la Academia de Poliţie au contrazis concluziile raportorilor de la Curtea de Conturi, declarând că nu ar fi vorba doar despre balet, ci despre o trupă de dansatori profesionişti care, în 2011, prin ordinul ministrului de Interne, a fost inclusă în cadrul efectivului Universităţii de Cultură a Academiei. Oficiali de la Academie recunosc că această subdiviziune activează deja de 15 ani. Oricum, raportorii Curţii de Conturi au raportat că activitatea “trupei de balet” din cadrul Academiei de Poliţie este neregulamentară.

Între timp, a devenit cunoscut şi faptul că, până în 2011, trupa de dansatori profesionişti figura în statele de personal ale fostei Direcţii generale pază de stat şi că, după reorganizarea acesteia, printr-o decizie a ministrului Alexei Roibu, a fost inclusă în efectivul Academiei de Poliţie. Nimeni nu a putut explica de ce această trupă, în actele oficiale, este numită “de balet”.

Cu toate acestea, în 2011, pentru întreţinerea “trupei de balet” s-a cheltuit o jumătate de milion de lei. Şefii de la academie spun că banii ar fi fost cheltuiţi pentru instruirea viitorilor poliţişti în  istoria artei, dansului, muzicii. Orele de cultură sunt facultative şi sunt doar pentru studenţii primului an de studii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *