BAC 2012: “Au pipăit funduleţul fiicei mele şi au căutat în pantaloni la băieţi dimensiunile… culturale”

La sesiunea de bacalaureat din acest an, absolvenţii sunt terorizaţi de ofiţerii Anticorupţie, care i-au percheziţionat. Sunt declaraţiile unor părinţi ai elevilor Liceului “Mihai Viteazul” din Capitală şi au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă.

“Am fost şocată când fiica mi-a spus că a fost verificată ca o infractoare de rang înalt. A fost supusă unui control riguros de la urechiuşe până jos. Pe funduleţul fiicii ele au fost puse nişte mâini de bărbat, de 36 de ani. Nişte mâini umede că era cald afară şi erau asudaţi. Fata mi-a spus că şi un băiat a fost verificat de o doamnă de la Anticorupţie. Aparatul de verificare a semnalizat în zona centurii, iar doamna şi-a permis să bage mâna pe lângă centură şi copila se uita cum mâna se duce, se duce, se duce şi se îndoaie. Ce au căutat acolo? Dimensiunile? Dimensiunii… culturii?”, a povestit mama unei absolvente.

Reprezentanţii Centrului Anticorupţie neagă acuzaţiile. “Eu infirm totalmente faptul percheziţionării corporale prin atingeri directe a unor elevi. Cu atât mai mult că toate verificările s-au efectuat în prezenţa colaboratorilor Ministerului Educaţiei”, a declarat şeful Direcţiei Urmărire Penală Centrul Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu.

Părinţii sunt indignaţi şi de faptul că, în acest an, elevii, ale căror lucrări au fost anulate, nu vor putea fi admişi în instituţiile de învăţământ superior.

“Elevii au mai luat un telefon mobil, ca să se conducă de nişte puncte de repere, să iasă din situaţie şi să susţină bine BAC-ul. Şi acum ne-am pomenit în situaţia în care nu ştim dacă lucrările o să fie acceptate”, a menţionat o mamă.
În semn de protest, unii părinţi ai absolvenţilor de la Liceul “Mihai Viteazul” au decis să restricţioneze accesul în incinta Centrului de bacalaureat.

“Stimaţi părinţi, înconjurăm şi ne ţinem de mânuţă, în jurul liceului. Blocăm şi nu permitem la aceste forţe să pătrundă în interiorul liceului”, a menţionat o doamnă în ajunul ultimului examen de Bacalaureat, susţinut la solicitarea absolvenţilor.

După publika.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. doru

    oooooof ce prostii.Şi încă le mai publicaţi! Duceţi,cumva lipsă de subiecte? Dacă aţi ajuns să vă inspiraţi de laPublika, eu nu vă mai citesc.

  2. Ciprian

    Care “puncte de reper” doamna? Nu se permite copierea si punct! Uite asa copii din scoala sunt invatati ca nu e strasnic sa incalci legea

  3. Nicu

    sa-mi explice cineva din parintii revoltati, care era necesitatea telefonului mobil iN timpul unui examen? singura necesitate stricta – CUNOSTINTE,HIRTIE SI PIX! este o specifica trasatura moldoveneasca, ca eleviii sa copie la examene folosind telefonul, iar profesorii platiit de parinti sa se faca ca nu vad si sa le ‘faca’ raspunsurile,cei mai vinoveti sunt parintii si profesorii – o parte on goana dupa note mari, ca nu au fost capabili sa-si impuna copiii sa invete, si alta parte in goana dupa bani!nici nu era nevoie de coruptie, daca comisia intrezicea prezenta la examen cu telfon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *