Aparatul a stricat imaginea lui Igor Dodon

”Mi-aţi stricat imaginea! Din rău în mai rău! Eu voi schimba aparatul! Voi lua un aparat bun, care să îmi facă o imagine reuşită, nu să mi-o strice!”, a răcnit preşedintele Igor Dodon în faţa consilierilor, roşind de mânie până în vârful urechilor, apoi a trântit uşa şi a mers în cabinetul său cu canapea să vorbească cu Putin.
Era o zi toridă de august. Consilierii tot erau roşii, simţeau că nu e de bine. Au înţeles cu toţii la ce fel de aparat s-a referit Igor Nikolaevici, dar niciunul nu a numit acest aparat în glas. Toţi au preferat să discute despre alte aparate.

”Cred că se referă la aparatul digestiv. Are blocaje biliare şi uneori se revarsă fierea prea tare, îi face amar până în creier. Dar cum să-i schimbăm preşedintelui socialist aparatul digestiv, dacă chirurgii cei mai buni de la Spitalul Clinic Republican îs controlaţi de PD? I-or pune un stomac care să digere doar flori de Edelweiss şi pierdem preşedinţia”, s-a exprimat consilierul prezidenţial pe probleme de securitate.

”Îmi pare că sunt probleme şi cu aparatul genital-urinar. N-am văzut, dar se aude. Dar acest aparat nu ştiu dacă se schimbă, te naşti şi mori cu el”, s-a exprimat consilierul pe reţele de canalizare.

”Să nu umblăm la aparatul urinar al preşedintelui, că şefi pe acest domeniu sunt chirurgii din PL, şi vă imaginaţi să se pomenească cu un aparat reproductiv românesc?! Mai bine îl lăsăm cu ce are, că la cât aleargă cu 40 km pe oră, se mai deshidratează şi prin sudoare, nu e neapărat să se folosească frecvent de aparatul clasic”, a menţionat consilierul pe probleme strategice.

”Aparatul de tuns iarba la Condriţa deja a fost schimbat. Şi aparatele de ras din cele trei camere de baie au fost renovate. Şi aparatele de făcut tuşonkă sunt noi”, a vorbit posac consilierul pe aprovizionare.

”Poate totuşi să-i schimbăm aparatul de cafea?”, s-a exprimat secretarul responsabil de ceşti. Consilierii au fost intrigaţi, chiar au solicitat să li se aducă câte o cafea cu caimac, frişcă şi gustări cu caviar. Au servit, au băut cafele cu prăjiturele cu cremă de căpşuni proaspete, dar le-a rămas un gust amar.

”Am o idee, cred că e genială. Îi luăm preşedintelui un aparat foto. Unul scump, cel mai scump, să aibă senzaţia că acest aparat nou face imagine frumoasă definitiv,” a declarat consilierul de imagine. Celorlalţi le-a plăcut ideea. Au navigat puţin pe internet şi au aflat că un aparat foto nou şi bun poate costa la 10-20000 de lei, dar au triplat preţul, ca să ajungă şi de ”udat” aparatul cu nişte vodcă, să ţină mult şi să arate bine.

Astfel, potrivit datelor din Registrul de Stat al Achiziţiilor Publice, la 22 august 2017 preşedinţia a achiziţionat un aparat foto pentru care a plătit 162 de mii de lei. Toţi consilierii ştiau că preşedintele voia să schimbe aparatul administrativ, căci nu este mulţumit de modul în care este consiliat şi imaginea care i se face print acţiunile preşedinţiei, realizate de consilieri. La 22 august Igor Dodon a devenit din nou ostatic al aparatului său administrativ, pomenindu-se cu o nouă cheltuială nejustificată în mapa groasă de la CNA.

Marian Şura-Mura

! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare

Pam­fle­tul este o scri­e­re jur­na­lis­ti­că, care vizea­ză sen­zațio­na­lul prin exploa­ta­rea rea­li­tă­ții ime­di­a­te. El își pro­pu­ne să infor­meze, să for­meze dar și să amu­ze publi­cul, capa­bil „să gus­te” din tră­să­tu­ri­le meni­te să-l defi­neas­că drept spe­cie lite­ra­ră: sati­ra, paro­dia, iro­nia și umo­rul.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *