ANUNŢ: “Deputat liber ales. Caut sac de bătut”

În Parlamentul de la Chişinău îşi găsesc loc tradiţiile altor legislative, în care deputaţii, după dezbateri înfocate, îşi iau avântul şi trec la altfel de acţiuni.

Lumea este plină de exemple. Deputaţi se lovesc cu pumnii, aruncă unul în altul cu agende, se trag de păr, se lovesc cu picioarele, îşi frâng mâinile, se scuipă, se ameninţă, iar, mai nou, se trag de urechi.

Ultima metodă de rezolvare a problemelor a fost lansată recent în Parlamentul de la Chişinău, când rectorul Academiei de Studii Economice, deputatul liberal-democrat Grigore Belostecinic, l-a tras de urechi pe fostul său student, Grigore Petrenco, parlamentar comunist. Petrenco, surprins, a încercat să-l îmbrâncească pe Belostecinic, care îl avertizase că, de nu va fi cuminte,  îi va „şterge şi nasul”.

Supăraţi, comuniştii au cerut excluderea rectorului din sala de şedinţe, la care şeful Legislativului, Marian Lupu, a rostit cu un accent rusesc pronunţat: „Nu se poate, deputatul este neprikosnovennîi”.

Aşa cum sunt „neprikosnovennîe”, deputaţii, fiecare în parte, au decis să facă orice pentru a reuşi să-şi fortifice forţele fizice, astfel încât, în caz de nevoie, să poată răspunde cu forţa la acţiuni de forţă.

Pe unele site-uri au şi apărut nişte anunţuri ciudate. „Sunt deputat. Caut antrenor”, „Parlamentar. Caută profesor de box”, „Deputat liber ales. Caut sac de bătut”, „Parlamentar de factură europeană, caut cască de protejat urechile”, „Deputat de la Chişinău, caut filme-boevik”.

Anfisa MAKLERIŢA


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *