Ambasadorul PCRM

Cu 10 ani în urmă comuniştii din Moldova ajunseră la Guvernare, de aceea conducerea  partidului comuniştilor a folosit această ocazie pentru a organiza un eveniment monden  cu cei mai înveteraţi eroi ai vieţii comuniste din Moldova.

Potrivit reportajelor NIT, eroii principali ai evenimentului au fost câţiva ambasadori ai guvernării peceremiste. Printre cei mai sinceri lăudători ai comunismului moldovenesc a fost Victor Borşevici, fost ambasador în China în perioada de Guvernare comunistă.

Borşevici a ajuns diplomat-şef în oficiul moldovenesc din China în 2002, fiind investit în funcţie de Vladimir Voronin. Tot Voronin l-a şi rechemat în 2006, iar în 2008 a fost făcut public raportul Curţii de Conturi cu privire la încăclările comise la Ambasada R.Moldova din Beijing în perioada în care Borşevici a fost ambasador.

Raportul făcea referinţe la maşinile scumpe ale ambasadei, pentru care s-au plătit reparaţii mai scumpe decât unele maşini, şi alte activităţi de consmare a banilor publici contrar Legii Bugetului.

Atunci, diplomatul Borşevici a declarat pentru ZdG că fiind la ambsadă, nu a avut “pretenţii boiereşti” şi că a adus o mulţime de beneficii pentru Moldova fără să cheltuie prea mult.

«E destul de greu să ajungi la inima unui chinez, pentru că cultura lor este una care focusează totul: şi istorie, şi filozofie, şi tradiţii. Fără a cunoaşte aceste valori, nu ai ce căuta în China», spunea atunci diplomatul Borşevici. În schimb se pare că a ajuns cu uşurinţă la inima unui comunist, a comunistului nr.1, care nu focusează nimic, nici istorie, nici filosofie, nici inteligenţă. Ceva focusează, totuşi, liderul comunist, dacă diplomaţii ies să laude o doctrină politică care a dus la uciderea a sute de mii de basarabeni, fără ca cineva să se focuseze pe acest fapt.

Vladlen Bambasad


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *