Academia a medaliat cneazul ştiinţelor de ceară

„Preşedintele Academiei de Ştiinţe (AŞM) din Republica Moldova, academicianul Gheorghe Duca, şi coordonatorul Secţiei ştiinţe umanistice şi arte a AŞM, dr.hab., prof. Victor Ţvircun, au participat, la 28 iulie curent, la ceremonia prilejuită de celebrarea ocrotitorului ceresc al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova”, se spune într-un comunicat publicat pe pagina web a Academiei de Ştiinţe din R.Moldova.

Acţiunea la care a participat savantul, academicianul şi preşedintele Duca este profund ştiinţifică, iar textul publicat pe pagina web a Academiei de Ştiinţe este în spiritul ştiinţei servituții.

„În această zi semnificativă, Ziua Sfântului Vladimir, cel numit Intocmai cu Apostolii, îngerul păzitor al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Mitropolit al Chişinăului şi Întregii Moldove, preşedintele AŞM i-a adresat Mitropolitului Vladimir un mesaj de felicitare, în care a subliniat colaborarea fructuoasă dintre Academia de Ştiinţe şi Biserica Ortodoxă din Moldova, proiectele realizate în comun până acum, munca asiduă pentru apărarea şi promovarea ştiinţei autohtone, dar şi intenţiile de colaborare de viitor, care vor aprofunda şi mai mult relaţiile dintre cele două instituţii pentru binele poporului şi ţării.”

În comunicat nu se specifică ce proiecte au desfăşurat împreună Întâistătătorul cu academicianul, dar privind la ultimele realizări bisericeşti şi anumel la businessul cu lumânări, cununii şi înmormântări, este clar că ştiinţa transformării cerii în lei şi a morţii umane în dolari este un mare succes al ambelor instituţii.

„Preşedintele AŞM l-a decorat pe Înaltpreasfinţia Sa cu Medalia jubiliară, instituită cu ocazia aniversării a 70-a de la crearea primelor instituţii de cercetare. De asemenea, academicianul Duca i-a adus în dar Mitropolitului Vladimir volumul enciclopedic „Republica Moldova”. Foarte corectă alegerea, cine altcineva putea fi decorat cu medalia aniversară privind cercetarea ştiinţifică, decât Mitropolitul? Că doar nu era cazul să fie medaliaţi cercetătorii care stau prin laboratoare, sau oamenii care şi-au dedicat viaţa unor oarecare descoperiri ştiinţifice? Decizia lui Duca e logică, ÎPS Vladimir poate transmite un mesaj lui Dumnezeu, ca să susţină şi mai mult ştiinţa, poate feri Academia de fulgere şi trăsnete, poate opri Curtea de Conturi şi CNA să efectueze controale inopinate sau organizate, poate îmbuna inimile guvernării să îl mai ţină pe post de preşedinte. Chiar, pentru atâtea ajutoare, o medăliuţă poate fi puţin!

Mitropolitul a acceptat puţinul, „a mulţumit, la rândul său, pentru cuvintele calde de felicitare care i-au fost adresate în această zi luminată, în care întreaga Ortodoxie îl serbează pe Sf. Binecredinciosul Cneaz Vladimir”.

Activiştii „Circ în Tramvai” susţin că l-au văzut în aceeaşi zi pe Gheorghe Duca ducând medalii ştiinţifice la cneazul coordonator Vladimir Plahotniuc, căci ştiinţa devalizării miliardului e complexă şi complicată. Gheorghe Duca nu a mai mers în acest an la cneazul Vlad Voronin, căci acesta n-a mai înregistrat de mult vreun progres ştiinţific. Nici la fostul său partener Vlad Filat nu a mai mers, căci îl dor ochii când priveşte înapoi. Cu binecuvântarea Întâistătătorului, Gheorghe Duca merge înainte. Doctorul habilitat Victor Ţvircun îl urmează, se cruceşte şi îşi face cruce.

Marian Şura-Mura
! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Simion

  neSfantul Vladimir, cel care a umplut mahalalel cu bastarzi, cel care l-a omorat pe tat-su care nu s-a crestinat. Pres-dintele Akkademiei de stiinte oculte pd-iste, akkademicianul jora Dukka i-a adresat un mesaj de felicitare celui carele este inaltnesimtitul bisericii muscale al intregii…?????

 2. Marghita din Dobrica

  Vom scăpa de ocupația rusească doar atunci când biserica locala românescă est-moldoveană
  se va declara independentă de teroriții kiriliști de la Moscova
  și nu va mai plăti dănii de milioane ocupanților ruși !
  Jos ocupația rusească !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *