Principală  —  Pamflet   —   3011, 2490 şi 2483 de…

3011, 2490 şi 2483 de minute

275-telefonLa telefon cu Muntean, Postoico şi Vremea

Informaţia prezentată de preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, potrivit căreia deputaţii PCRM ar fi lideri la convorbiri telefonice, purtate din banii statului, a atras atenţia mai multor experţi specializaţi în legături telefonice şi în aruncatul vorbelor în vânt.

Aceştia promit că vor găsi un haker care ar reuşi descifrarea conţinutului convorbirilor telefonice ale deputaţilor comunişti, pentru a informa alegătorii despre problemele cu care se confruntă aceştia.

Aragon Poligon, expert în vorbe în vânt, a declarat pentru Circ în TramVAI că investigarea convorbirilor deputăţeşti ne-ar permite să aflăm despre ce vorbesc deputaţii în lipsa unor activităţi de muncă, dat fiind faptul că aceştia nu mai frecventează de mult şedinţele Legislativului, pe motiv că vor alegeri anticipate. Potrivit lui Aragon, s-ar putea ca descifrările să descopere mai multe pagini necunoscute din viaţa personală, dar şi din cea amoroasă a acestor parlamentari.

Dacă e să credem celor spuse de experţi, cel mai mult au abordat teme intime la telefon deputaţii Iurie Muntean, Maria Postoico şi Igor Vremea.

Aragon nu a putut spune, deocamdată, dacă cei trei au vorbit între ei sau cu alegătorii la aceste teme, dar a precizat că acest lucru e uşor de demonstrat în temeiul descifrărilor telefonice.

Alt expert, Mac Mărunt, a calculat câte minute au vorbit unii deputaţi, într-o singură lună, de la telefoanele Legislativului. Astfel, potrivit calculelor lui Mac Mărunt, Iurie   Muntean a vorbit, în aprilie, 3011 minute, dintre care 11 cu un agent din străinătate, decis să-l racoleze pe deputat la o mişcare masonică. Maria Postoico a vorbit 2490 de minute. Toate minutele au fost consumate de Postoico pentru discuţii locale. 1/3 din timp a fost vorbită cu diverse persoane din raionul Donduşeni, iar 1/8 au fost convorbiri telefonice cu câteva case de modă şi frizerii din Chişinău. Igor Vremea a vorbit 2483 de minute şi, se pare,  0, 35 de secunde. Ultimele 0,35 secunde Vremea le-a vorbit cu satul Mereşeni. Eugenia Ostapciuc a vorbit 2076, dintre care 753 de minute sunt pauze sau offf-turi.

Serviciile de telefonie fixă care au semnat acorduri cu Legislativul sunt într-o mare dilemă acum. Pe de o parte, AIE solicită descifrările, pe de altă parte, SIS se arată interesat, iar Procuratura Anticorupţie cere să afle dacă nu cumva aceste cheltuieli pot fi calificate drept delapidări de bani publici. Într-un cuvânt, mafia convorbirilor telefonice din Legislativ ar putea fi deconspirată.

Melania TELEFON