Cheianu, între “sex” şi “bunicul”

244-cheianuLuni, 21 septembrie 2009, cu începere de la ora 18.00, Teatrul “Satiricus” I.L. Caragiale din Chişinău va găzdui două premiere, ambele purtând semnătura scriitorului şi publicistului Constantin Cheianu. Prima o constituie lansarea volumului “Sex & Perestroika”, o carte de memorii, apărută la editura Cartier, în care autorul reflectează asupra evenimentelor produse cu douăzeci de ani în urmă, în istoricul an 1989.

De ce Moldova a eşuat în apropierea ei faţă de România, “ţara-soră”? Cum s-a ajuns, în ţara cea mai cuminte şi mai săracă din Europa, la incendierea Parlamentului şi a Preşedinţiei? De ce Republica Moldova este singura ţară est-europeană şi republică ex-sovietică guvernată timp de opt ani de un partid cu titulatura de “comunist”? Sunt doar câteva din întrebările la care Cheianu încearcă să răspundă în “Sex & Perestroika”.

Al doilea moment al serii îl va constitui premiera spectacolului-lectură “Cu bunicul, ce facem?” în regia autorului, o lucrare despre evenimentele din primăvara-vara acestui an în Moldova. În spectacol se produc actorii Teatrului “Satiricus”.

Punctul de start al Moldovei Independente şi acela în care a ajuns douăzeci de ani mai târziu – iată reperele marcate de cele două lucrări, seara configurându-se astfel ca o imagine a traseului complicat parcurs de tânăra republică.

Intrarea este liberă.

Victoria CAZACU,
şef relaţii publice,
Teatrul SatiricusPreluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Robert

    in chisinau se naste un [i]underground tearatl[/i]?513 e so-so ca local pt baut bere scumpusor se fumeaza (un fel de starii 4erdak’) la spectacol inca n-am fost Foarte tare e cand un actor nu-şi poate stăpe2ni ple2nsul starile lor emotive firesti ar putea da arama pe fata daca este sau nu un actor bun (prin comparatie) God knows, poate nestapanirea plansului e parte a scenariului si daca uite spectatori din astia ca pavlique NU vor scrie [i]in internet[/i] despre felul cum au jucat, un articol aparte, dedicat jocului lor actoricesc de la A la Z, atunci macar despre faptul cum plangeau sa scrie.cine stie ..cine stie .. 😕

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *