Artistă la doar opt ani

Amalia Jingan, la doar opt ani se poate mândri cu o colecţie impresionantă de lucrări. Mica artistă şi-a expus peste 50 de tablouri pictate în ulei şi acril. Profesorul de pictură al fetei, Victor Ursu, spune că lucrările Amaliei au la bază un concept matur. “Aşteptam de la un copil ceva luminos, dar ea a făcut o pictură consistentă, matură pentru vârsta sa”, a explicat acesta. Pictoriţa se inspiră doar din fanteziile sale. “Amalia nu scanează realitatea, dar o scoate din sine”, mai spune artistul plastic Victor Ursu.

Amalia a pictat cele peste 50 de lucrări în jumătate de an, muncind chiar şi 5-7 ore pe zi. Cel mai mult îi place tabloul “Fetiţa în costum de ţigancă”, deoarece în acel costum a fost îmbrăcată la un carnaval, ne-a spus mica artistă.

Şi vizitatorii au fost impresionaţi de talentul copilei. “Mi se pare că munceşte mult şi munca ei este foarte specială. După armonia şi combinaţia de culori nici nu crezi că are 8 ani”, susţine Maria, o vizitatoare a expoziţiei.

Pe când avea şapte ani, Amalia a însuşit pictura la “Studioul de dezvoltare a talentelor”. Totodată a încercat câteva stiluri, a experimentat cu mai multe tehnici tradiţionale. Colecţia Amaliei este constituită din mai multe fragmente, fiecare fiind interpretat într-un anumit concept artistic.

Cristina FILIMON

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *