Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   "Гора Молдовы", poporul sau... prostituția

„Гора Молдовы”, poporul sau… prostituția

219-nelly„Hora din Moldova” are diferite sensuri în diferite limbi: ruşii subînţeleg un munte, în limba bulgară hora înseamnă popor, iar în limba norvegiană… e vorba de prostituţie. Totuşi, reprezentanţii tuturor acestor state consideră că în acest an Moldova are o piesă reuşită. Iată doar câteva dintre opiniile plasate pe site-ul oficial al Eurovision www.esctoday.com, după ce a fost prezentată învingătoarea în finala din Moldova.

Knut Viking: He-he… Văd că oamenii au opinii împărţite despre acest cântec. Prima mea opinie a fost crâncenă. De fapt, nu mă provoacă să dansez. Înţeleg că e prea mult pentru mine. Dar nu e acest cântec un pic prea balcanic ca să învingă? Cred că nu va obţine prea mult sprijin de la o parte a Europei, cea de nord-vest.

Hoza Răzvan-Mihai: FRUMOS CÂNTEC. În sfârşit, un cântec care te face să dansezi. Să dansezi nebuneşte. Cred că Moldova va ieşi în finală printre primii 3. Noroc, Moldova. Hai la hora din Moldova!

Ivica Petrusevski: Îmi place. În sfârşit, ceva diferit în acest an dintre toate piesele selectate până acum. Veţi avea puncte din Macedonia cu siguranţă:-)))
Succes, Moldova!!!

Richard Howard: Îmi pare rău, dar cred că e o piesă nereuşită. Aceasta e opinia mea. Seamănă cu ‘Moja Stikla’, care tot nu mi-a plăcut. Dacă va merge, bine, atunci felicitări pentru Moldova! Dar am auzit cântece mai bune, selectate pentru acest an. Totuşi, varietatea e condimentul vieţii, cred.

Tolga eren alper: Dacă se va lucra la coregrafie, Moldova va ajunge printre primele 3 cu siguranţă. Eu voi vota pentru ea. Acest cântec te provoacă, te cheamă la dans. Sunt sigură că blocul estic va avea votul decisiv în privinţa învingătorului în acest an din nou. Şi acesta va fi Moldova. De asemenea, mai sunt ţări ca Slovenia, Macedonia, Bulgaria şi România, care aşteaptă să învingă. Dar fiţi pe pace, Moldova va învinge.

AngeL oF doubt: ÎMI PLACE FOARTE MULT! Jucaţi hora, jucaţi hora din Moldova! Impresionant. Sunt şanse mari că vom merge la Chişinău în anul viitor. Un cântec perfect, cu adevărat. Deocamdată nu pot alege între Moldova şi Turcia.

Norwegian TK: Sunt înnebunit după acest cântec, pentru că e distractiv. Acest cântec reflectă foarte bine cultura din Moldova. Îmi place acest stil de muzică, îmi aminteşte de Kusturica şi de Goran Bregovic. Şi îmi mai place ceva. Când i-am arătat acest clip bunicului meu, el a început să danseze şi a spus: „Moldova trebuie să învingă, dacă nu – totul e r…t”.

Cristian Popescu: HORA – este un dans din folclorul românesc. Pare confuz acest cântec, de parcă ea a amestecat alte 5 cântece, şi acesta e rezultatul. Într-un fel îmi place, dar voi vota pentru acest cântec doar pentru că este vorba de Moldova (micuţa noastră soră).

Luka: Favorita mea e Moldova cu siguranţă! Un cântec turbofolk minunat, aşa cum ne place nouă în Balcani! Hora înseamnă „popor”, ca şi în limba bulgară?

Akis GREECE: Acest cântec e pur şi simplu minunat! Nu are nimic în comun cu „Dansul sălbatic”, dar e acelaşi gen ca şi „Moja stikla” (Croaţia, 2006). Curat balcanic! M-am îndrăgostit de acest cântec.

patte linouuu: Hora din Moldova. Aoleu… Suedezii ştiu ce sens are acest cuvânt. Oricum, succes, Moldova.

Michael Norway: Un cântec bun, dar în limba norvegiană acest titlu înseamnă ceva foarte rău despre Moldova, nici nu cred că pot scrie aşa ceva aici. În limba norvegiană HORA e ceva despre cea mai veche profesie din lume. O profesie deloc bună… şi DIN înseamnă A TA. Deci, în total, titlul s-ar traduce ……. a ta din Moldova. Cu toate acestea, cântecul e foarte bun.

Jonny K: Nu înţeleg de ce atâta entuziasm pentru acest cântec. Poate pentru că sunt din vest, nu mă atrage. Oricum, sună drăguţ. Când am privit clipul, am fost şocat. Deschiderea cu rama masivă de tablou a fost urâtă. Sper că vor îmbunătăţi prezentarea până ajung la Moscova.