«AIE-Vit» pentru miniştri

Începând cu săptămâna viitoare, toţi miniştrii vor fi obligaţi să consume vitamine. Această iniţiativă a Ministrului Sănătăţii a fost acceptată cu statut de experiment de către prim-ministrul Vlad Filat. Acesta a condiţionat ca în decurs de maxim o lună să fie combătută astenia de primăvară în cabinetului de miniştri, iar aceştia să fie cât mai activi şi să lucreze eficient, atât în timpul şedinţelor de Guvern, cât şi înafara lor. Suplimentar, s-a decis ca înaintea fiecărei şedinţe, miniştrilor în mod obligatoriu, li se va măsura tensiunea, temperatura şi alcoolemia.

În ultimul timp, prim-ministrul Filat a reproşat de mai multe ori colegilor din Guvern că par obosiţi, somnolenţi, trişti, că se concentrează mai greu şi se irită repede, iar uneori, sau chiar întotdeauna, fără motiv. Acesta a dat de înţeles, acum două săptămâni, că nu va tolera o astfel de situaţie, iar pe cei iresponsabili, personal îi va penaliza. Ministrul Sănătăţii, Vladimir Hotineanu, care şi-a trădat cel mai des în faţa jurnaliştilor nervozitatea şi incapacitatea de a se controla, a declarat că «se explică ştiinţific. Este vorba despre astenie, care apare la trecerea dintre iarnă şi primăvară şi se manifestă printr-o slăbiciune generală».

270-vitamine

Astenia, adesea este însoţită de o uşoară depresie. Pentru a evita instalarea în Guvern a unei stări continue de tristeţe şi a pierderii încrederii în forţele proprii, principalul medic din ţară a propus administrarea vitaminelor. Ele sunt produse de o companie farmaceutică canadiană, recomandată de noul director al unui important spital public din Chişinău, revenit de curând din această ţară şi care a mai colaborat anterior cu ministrul în acest domeniu. Vitaminele deja au fost importate în ţară de firma «Nora Plus», care a decis să oferă gratuit dozele necesare pentru prima lună, sub formă de experiment curativ-financiar.

Prim-ministrul Filat a declarat că la moment Guvernul nu are bani pentru tratamentul complet cu «AIE-Vit», dar încearcă să găsească soluţii alternative. «Decizia finală o vom lua după o lună de medicaţie, când vom simţi primele rezultate», a spus premierul. Directoarea firmei importatoare susţine că face această acţiune doar de dragul ţării şi a poporului. «Ştim că este criză şi dacă Guvernul nu va găsi banii necesari, acceptăm şi barterul. De exemplu, unul dintre miniştri sau chiar mai mulţi să apară în publicitatea cu «AIE-Vit»», a declarat Maria NoraMin.

Hotineanu va răspunde personal de calitatea tratamentului. În cazul reacţiilor adverse, mai marele chirurg îşi va opera gratuit colegii.

(1 aprilie 2010)


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

  • XYZ

   |Author

   Eu stiu ca nu e gluma. Stiu chiar mai mult. Ministrii nu se limiteaza doar la AIE-vit. Ei folosesc vitamine mai sofisticate. si nu de azi sau de ieri. Cat a fost ministru, Papuc nu sedea la spital, deoarece avea vitaminele de care va spuneam. Cum nu mai e ministru, si nu mai are vitamine, a fost internat.

 1. Deputat

  politicienii rad de popor tot anul, asa ca e bine ca azi macar o zi poporul sa rada de politicieni

 2. contele de Czernowitz

  Numai Unirea cu Romania Mare europeana
  ne va salva de marasmul ruso-comunist
  de la noi de acasa!

 3. Mara

  ati inteles,care-i treabà? avem un guvern bolnav(de lene si mitocànie) si in loc sà-l màturàm la gunoi,trebuie incà si sà-l lecuim gratis.dar test la droguri nu-i dà in gànd nimànui sà facà guvernului? poate vreo “viagra” in loc de vitamine ca sà functioneze la inàltime nu numai capul…Poate unii gàndesc cu altceva,nu putem sà stim noi toate càile domnului.filat nu intelege,cà guvernul e trist de atàta “gàndit” la popor.lui hotineanu ii sar nervii fàrà motiv? nu,are el un motiv,mai ales, cànd vede ziaristii sà se facà vànàt.deci,mitocània,bàdàrania,prostia,aroganta (adicà lipsa celor 7 ani de acasà) pentru filat inseamnà trecerea de la iarnà la primàvarà.cine a inventat diagnosticul àsta in medicina din moldova,nu vor-onin? de rusine si bun simt are nevoie guvernul,nu de vitamine.vitaminele dati-le lui mos ion,cà el và tine in spate,iar,cànd nimereste in spital, si patul si-l aduce de acasà,si ultima pereche de izmene trebuie s-o dea doctorilor si aici directoarea firmei aruncà niste milioane de “dragul tàrii si a poporuli”.pentru ea,tara si poporul e guvernul,nu mos ion.pe dracu,ea le aruncà,pentru cà si le ia apoi inzecit.ce nesimtire.adicà moldova nu are oameni sànàtosi s-o conducà? stie filat,cà este lume,care n-a mai fost la un doctor de 20 ani? làsati asigurarea,cà nu se uità nimeni la ea,azi moto-ul e ce-i in mànà nu-i minciunà.dar s-a mai gàndit cineva si la tristetea lui mos ion? e trist guvernul,sàrmanul,n-are ce mànca.vai de capul(si fundul)lui.filat,guvernul e trist,cà nu te vrea ca sef,n-ai inteles incà? de aia se dà in gàt,”muncind”,asteaptà alegerea presedintelui ca apoi sà vadà unde-si mutà fundul.asta-i culmea sà tratàm guvernul in mijlocul crizei.dar cu o sapà in mànà nu s-ar trata mai bine de astenie? tupeu si nesimtire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *