Un avocat, un procuror și un judecător de la Orhei, bănuiți de corupție

Un procuror din cadrul Procuraturii raionului Orhei și un avocat au fost reținuți în seara zilei de 18 octombrie, fiind bănuiți de corupere pasivă și activă.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție, procurorul ar fi solicitat, prin intermediul avocatului, suma de 3000 de euro de la soția unei persoane învinuită de punerea în circulație a drogurile. Banii erau ceruți pentru recalificarea faptei penale și eliberarea inculpatului din arest.

Totodată, și un judecător din cadrul judecătoriei Orhei, care a examinat în fond cauza penală respectivă, ar fi pretins și el de la soția inculpatului suma de 2000 de euro, pentru a atenua învinuirea inculpatului, dar și pentru a-l elibera din arest.

În urma descinderilor procurorilor și ofițerilor anticorupție, în automobilul procurorului a fost găsită suma de 3000 de euro.

Atât procurorul, cât și avocatul, au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind plasați în izolatorul cNA.

Procurorul General Eduard Harunjen a dispus pornirea urmăririi penale în privința procurorului și judecătorului. Astfel, procurorii anticorupție au inițiat 3 cauze penale, conform art.324 și 325 Cod penal, pe numele judecătorului, procurorului și avocatului.

Foto: itamchannel.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *