Polițiștii de frontieră din Moldova și România au început a patrula împreună graniţa

Începând de astăzi, 5 iunie 2019, autoritățile de frontieră din România și din Republica Moldova implementează prevederile Protocolului privind constituirea și activitățile mixtelor de patrulări la frontiera de stat comună.

Astfel, echipele mixte, formate din doi polițiști de frontieră români și unul din R. Moldova, vor efectua misiuni de supraveghere a frontierei, atât pe teritoriul român, cât și în vecinătatea țării.

Patrularea comună a frontierei moldo-române se realizează pe o adâncime de până la 10 km în interiorul ambelor state.

„Această activitate va permite optimizarea de forțe și mijloace ale ambelor entități de frontieră, cât și oferă posibilitatea extinderii competențelor în aplicarea de tactici comune de acțiune la contracararea criminalităților frontaliere și a migrației ilegale”, se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră.

În noiembrie 2018, la București a fost semnat Protocolul privind constituirea și activităţile echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună.

Protocolul de cooperare cuprinde reglementări privind autorităţile competente, modul de constituire, desfăşurare şi acţiune al patrulelor comune şi zona în care acestea vor funcţiona.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Pe frontera acu se produce draku stie ce, cu precadere din cauza la guvernare de plahotniuci si alti hoti cu shorik in frunte, dde ceea trebe luate masuri foarte specifice, ca-i scapat control din mini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *