„Pilula Dulce: Copilul meu e sănătos” – campanie de colectare de fonduri pentru reamenajarea unui spital de copii

Organizația de caritate „Love is Kind” anunță lansarea campaniei de colectare de fonduri „Pilula Dulce – Copilul meu e sănătos”, proiect de reamenajare a secției de pediatrie din spitalul raional, Nisporeni. Campania se va desfășura concomitent în Statele Unite ale Americii și Republica Moldova în perioada 5 ianurie 2016 – 30 aprilie 2016. Obiectivul campaniei: Dotarea secției pediatrice din spitalul raional Nisporeni cu echipamentul medical și mobila necesară bunei funcționări.

Programul „Pilula Dulce – Copilul meu e sănătos” lansat la 5 ianuarie 2016 de Love is Kind, în colaborare cu autoritățile publice locale și întreaga comunitate din raionul Nisporeni, a fost creat cu scopul de a oferi condiții sanitare și de îmbunătăți calitatea actului medical de care au nevoie copiii din Republica Moldova. Irina Basarabeanu, fondatoarea organizației: „Dorim să creăm contextul potrivit în care copiii de astăzi să perceapă că este un lucru firesc să primească servicii medicale de calitate într-un mediu curat și potrivit unui centru medical atunci când au nevoie de ele. La această schimbare de percepție sper că vom contribui și noi, treptat.” Astfel, prin intermediul campaniei „Pilula Dulce – Copilul meu e sănătos”, Love is Kind speră să adune 229 700 de lei, suma necesară pentru reamenajarea cu strictul indispensabil unui spital. Colectarea de fonduri va avea loc atât în Moldova, cât și în SUA.

Love is Kind este o organizație de caritate, fondată în America, statul Boston și care a adunat voluntari din mai multe țări de pe glob. Fondatoarele sunt 3 mame tinere din Moldova stabilite cu traiul în Statele Unite ale Americii deja de mai mulți ani. Irina Basarabeanu, Liliana Stamati și Tatiana Paskal-Pisarski sunt 3 femei altruiste, entuziasmate, cu responsabilitate civică și cu un mare dor de casă. De fapt, aceasta le-a și motivat să înființeze organizația cu scopul de a ajuta, în măsura posibilităților și a timpului disponibil, copiii mai puțin fericiți din Moldova. Cazurile variază de la sprijinirea materială a construcției unei case pentru o familie din categoria social-vulnerabilă, programe educaționale, donații de haine până la reamenajarea unui spital de copii.

Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul raional Nisporeni este cea mai importantă unitate sanitară din raionul Nisporeni, aici fiind consultați cei peste 65 000 de locuitori. Potrivit statisticilor, în acest spital sunt spitalizați anual peste 7000 de pacienți, 1000 dintre aceștia fiind copii. Secția de pediatrie se află în cadrul celui mai vechi bloc (din 5) al spitalului și este în stare de degradare atât din punct de vedere arhitectural, cât și în ceea ce privește instalațiile sanitare, electrice și termice. Secția de pediatrie are 8 saloane cu o capacitate maximă de 15 copii. Lunar sunt spitalizați aproximativ 60 de copii cu diferite boli: cardiovasculare, respiratorii, digestive ș.a.

Natalia Luncaș-Ionel, coordonatoarea proiectului „Pilula Dulce”: „Pentru copii, spitalul este o experiență diferită și de cele mai multe ori tristă. Consider că depinde de fiecare din noi să îi ajutăm să treacă ușor peste astfel de experiențe și să le asigurăm cele mai bune condiții de tratament.”

Informații suplimentare: www.loveiskindcharity.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *