În perioda 28 mai – 1 iulie 2017, Asociația Oberliht desfășoară la Chișinău, proiectul ”Fațade Publice”

În perioda 28 mai – 1 iulie 2017, Asociația Oberliht desfășoară, la Chișinău, proiectul ”Fațade Publice” (https://chisineu.wordpress.com/proiecte/fatade-publice/). Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea zonelor rezidențiale din Chișinău prin inovație culturală și creativitate (arte vizuale, ateliere cu locuitorii, radiou comunitar, muzică, film și artă comunitară), să susțină experimente artistice menite să consolideze comunitățile locale, încurajând interacțiunea între diferite grupuri la nivelul cartierului și stimulând coeziunea socială.

Sub umbrela proiectului ”Fațade Publice”, în perioada 5-10 iunie, un grup de arhitecţi sub îndrumarea artistului Ștefan Rusu din Moldova (membru al platformei IN SITU – Platformă Europeană pentru Creație Artistică în Spațiul Public: http://in-situ.info/en/), cu participarea Laboratorului de Arhitectură MIEZ și atelierului Bike Time (Chișinău), Atelier Vast (București), Meet Lab (HU) au organizat un atelier de design și construire a unei platforme mobile „Apartamentul Deschis” care a fost intalată în curtea din str. Teilor 9, şi care serveşte în prezent atât ca spațiu de interacțiune între participanți la proiect și comunitatea de locuitori din cartierul Botanica, dar şi în calitate de scenă multifuncţională ce găzduieşte diverse activităţi comunitare şi culturale: proiecţii de film, radiou comunitar, ateliere cu copii, bucătărie cumunitară, spaţiu interactiv etc.

Sîmbătă, 17 iunie, între orele 16:00 – 22:00, Apartamentul Deschis de pe Teilor activează cu un bogat spectru de activităţi, la care sunt invitați toți doritorii:

16:00-20:00 – picnic comunitar

18:00-19:00 – atelier de lucru artistic cu copiii

18:00-20:00 – Birou de Inovație Urbană / muzică

21:30-22:00 – Parcurile din Chişinău, sub lama intereselor – proiecție de film. 

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *