Hospices of Hope Moldova la Chisinau International Marathon 2017

Pe 1 octombrie 2017 peste 17.000 de persoane s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale la cel mai mare eveniment sportiv al anului – Chișinău International Marathon 2017, organizat de Clubul Sportiv Sporter.

Printre acele mii de alergători, 40 au hotărât să dea o valoare și mai mare medaliei primite la sfârșitul cursei, alăturându-se campaniei #RunForHOPE. Ei au alergat distanțe diferite, cu scopul de a colecta câte 100 EUR fiecare pentru cauza Hospices of Hope și a reda speranța celor care se confruntă cu o boală incurabilă sau condiții limitatoare de viață din regiunile Republicii Moldova.

Ei au ajuns cu brio la linia de finiș, după 5, 10, 21 și chiar 42 KM alergați în continuu pe străzile Chișinăului. Acum le rămâne să-și îndeplinească și cel de-al doilea scop: colectarea fondurilor pentru a susține activitatea Hospices of Hope Moldova, iar fiecare dintre voi îi poate ajuta în asta cu o mică donație pe platforma Guvern24: bit.do/sustine-alergatorii sau printr-un SMS cu textul 1002 la 1555 (valabil pentru clienții Moldcell, Unite și Moldtelecom).

Hospices of Hope este o organizație de caritate fondată în Marea Britanie, care se află la cea de a 25-a aniversare și care susține consolidarea și dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă (asistență medicală, socială și psiho-emoțională) oferite persoanelor care suferă de boli incurabile, sau condiții limitatoare de viață în regiunea de Sud-Est a Europei.

În Republica Moldova, Hospices of Hope susține și dezvoltă serviciile de îngrijire paliativă încă din 2008 în zona Chișinăului. Din 2017, Hospices of Hope și-a redirecționat atenția înspre nevoia acută de a dezvolta și de a susține, prin organizații specializate și de caritate, copiii și adulții care suferă de condiții limitatoare de viață din raioanele Republicii Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *