Filarmonica Națională invită la o seară de tango

Iubitorii de muzică sunt invitați în Sala Mare a Filarmonicii Naționale, vineri, 29 septembrie 2017, ora 18:00 la un concert de excepție, numit simbolic – PIAZZOLLA. Soliștii serii vor fi Marin Gheras (nai), Pavel Efremov (acordeon), iar atmosfera argentiniană a serii va fi amplificată de prezența celebrului violonist Alejandro Drago (Argentina/SUA), care va susține și un masterclass de interpretare pe tema: „Stilistica interpretării muzicii tango”.

Masterclass-ul va avea loc cu o zi înaintea deschiderii oficiale a stagiunii, joi, pe 28 septembrie, la ora 14:00, în Sala Mică a Filarmonicii Naționale. Intrarea va fi liberă pentru toți cei interesați.

Printre creațiile ce urmează să fie interpretate în seara de vineri, 29 septembrie, se numără atât lucrări arhicunoscute și îndrăgite scrise de Piazzolla – Libertango sau Oblivion, cât și lucrări mai puțin cunoscute și interpretate pe scenele noastre – „Anconcagua”, concert pentru bandoneon, orchestră de cameră și percuție sau Melancolico Buenos Aires.

Melomanii vor aprecia creațiile marelui compozitor argentinian Alberto Ginastera, cel care l-a inițiat pe tânărul Astor Piazzola pe calea compoziției – Danzas del ballet „Estancia” și Pampeana nr. 1, Op. 16 pentru vioară și orchestră. Aranjamentele lucrărilor îi aparțin lui Alejandro Drago, cunoscut și pentru crearea acestora într-un stil echilibrat și original, păstrând intacte ideile muzicale ale compozitorilor.

Seara de muzică se va produce cu ajutorul liniilor melodice cântate de artiștii orchestrei simfonice a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, sub bagheta dirijorală a Maestrului Mihail Agafița, Director artistic și prim dirijor al orchestrei, Artist al Poporului.

Aici puteți procura biletele online, pentru mai multe detalii accesați evenimentul din pagina de facebook.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *