Detalii despre perchezițiile la Aeroportul Internațional Chișinău

Astăzi, 15 august, oamenii legii au făcut percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău și SRL „Avia Invest”. Operațiunea a avut loc în cadrul a trei cauze penale inițiate cu privire la neglijenţa în serviciu, abuzul de serviciu și trecerea ilegală a frontierei de stat, în cadrul cărora sunt vizate persoane fizice precum și factori de decizie din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate de procurori în comun cu angajații Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, precum și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), au fost ridicate materiale, obiecte, documente și suporturi informaționale, precum și alte probe care ar confirma comiterea de fapte prejudiciabile. 

La 2 august, Procuratura a anunțat că a pornit două cauze penale în legătură cu ieșirea din țară a deputatului Ilan Șor, care ar fi fost posibilă din cauza neglijenței de serviciu a angajaților Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal.

Potrivit Procuraturii, deputatul Ilan Șor, judecat pentru escrocherie și spălare de bani, a ieșit din țară în perioada 14 -17 iunie, la bordul unei aeronave charter, fără a trece controlul vamal și cel de frontieră.

Atunci, reprezentanții Companiei „Avia Invest” negau faptul că Ilan Șor ar fi părăsit țara prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Tot astăzi, procurorul general interimar, Dumitru Robu a venit la ședința Parlamentului pentru a solicita ridicarea imunității deputatului Ilan Șor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *