CAMPANIE: Marea abonare a învățătorilor

Dragi cititori ai Ziarului de Gardă, Vă mulțumim pentru faptul că ați făcut abonamente în 2017 la săptămânalul nostru. Ca răspuns la încrederea și bunăvoința dumneavoastră ne-am străduit să facem un ziar cât mai bun. De la începutul acestui an am scris zeci de articole despre corupție, injustiție, spălare de bani, incompetență, lipsă de transparență. Unele dintre acestea au stârnit reacții publice sonore și sperăm că astfel contribuim la schimbările necesare în societate.

Fără ajutorul abonaților, echipa ZdG nu ar fi reușit să facă această muncă. Vă informăm că în prezent se desfășoară abonarea pentru cea de-a doua jumătate a anului 2017. Unii cititori s-au abonat pentru un an întreg, alții – doar pentru jumătate, reieșind din constrângeri financiare sau din alte considerente.

Fiecare dintre noi, cu siguranță, a avut un profesor care ne-a rămas în inimă pe tot parcursul vieții. Profesorii din R. Moldova își dedică viața pentru a educa noi generații. Peste 10 000 de cadre didactice din Moldova au atins vârsta de pensionare și continuă activitatea profesională. Lipsa tinerilor specialiști, dar și situația financiară practic îi obligă pe pedagogii pensionari să lucreze o normă întreagă sau mai mult. Majoritatea dintre ei și-au dedicat viața pentru a educa generații de copii, oferind căldură, răbdare și cunoștințe. Odată ce profesorii pensionari nu mai pot face față programului încărcat sau din cauza problemelor de sănătate, ei sunt nevoit să renunțe la meseria vieții și să se refugieze în singurătate. Din cauza pensiei mici, profesorii rămași singuri nu-și permit să se mai aboneze la un ziar de calitate sau la o revistă de specialitate.

Pentru a le oferi puțină hrană informațională, ne-am gândit să creăm grupul Adoptă un profesor! Unul din scopurile acestui grup este ca Ziarul de Gardă să ajungă în casele profesorilor pensionari, iar istoriile lor să fie auzite de oameni.

Dăm start campaniei de abonare a profesorilor pensionari. Aduceți-vă aminte de prima profesoară, diriginte sau oricare alt profesor pe care îl veți ține minte pe tot parcursul vieții.

Ne propunem să:
– creăm o listă mare de profesori pensionari pasionați de ceea ce fac
– abonăm profesorii
– contactăm și colectăm istorii din viața profesorilor ajunși la vârsta de pensionare

Dacă cunoașteți un învățător care ar fi bucuros să primească Ziarul de Gardă, trimiteți-ne numele lui pe adresa de e-mail Profesorulzdg@gmail.com, ne puteți scrie o scrisoare la adresa redacției: MD-2012, strada Puskin 22, of 314, Casa Presei, Ziarul de Gardă sau ne puteți telefona la nr. 022-23-26-33 (Olga Soltan), ca să comunicați numele persoanei care merită să fie abonată.

Dacă doriți să abonați un profesor la ZdG, o puteți face la orice oficiu poștal, din orice localitate, sau la sediul redacției. Totodată, puteți perfecta abonamente on-line accesând linkul: abonare.zdg.md

Abonamentele pot fi perfectate până la data de 25 a fiecărei luni.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *