Principală  —  Pamflet   —   "Măcelarii justiţiei"

„Măcelarii justiţiei”

274-macelariiDouă mari reveniri în meserie au avut loc pe mapamond marţea trecută. Pe de o parte, chirurgul româm Naum Ciomu, care a tăiat penisul unui pacient, revine în medicină. Asta e decizia Curţii Supreme de Justiţie.

Pe de altă parte, magistraţii de la Chişinău, care au tăiat ca în carne vie, numai că nu pe masa de operaţie, dar în cabinetele poliţieneşti, au fost îndreptăţiţi de către propriii lor colegi.

Ciomu a fost condamnat, în 2007, pentru malpraxis, după ce a secţionat penisul unui pacient în timpul unei intervenţii chirurgicale. De altfel, în prima instanţă, Tribunalul Bucureşti a decis, în decembrie 2009, că doctorul Ciomu are voie să profeseze, dar nu mai poate fi chirurg urolog.

În cazul judecătorilor de la Chişinău, revenirea la meserie este totală şi exhaustivă: cu toate salariile, majorările, sporurile şi alte beneficii materiale neregulamentare. Nici măcar o mustrare, nici măcar un obraz roşit, nici măcar o autodenunţare.

Astfel, reiese că judecătorii au fost îndreptăţiţi să judece în sectoare de poliţie, să judece persoane care au fost maltratate şi fără avocat şi să primească salariu pentru atare gen de activitate.

Totuşi, două mici situaţii sunt neprevăzute de judecătorii care au stabilit revenirea la meserie a secţionatorului de penis şi a judecătorilor din iad. Există oare oameni care ar dori să îşi încredinţeze sănătatea aparatului urinar în mâinile doctorului Ciomu? Orice om care are de ales măcar între doi medici va alege pe altcineva, în speranţa să îşi menţină aparatul uro-reproductiv.

Există, prin paralelă, oameni care ar vrea să fie judecaţi fără să fie întrebaţi de avocat, de bătăi, de alte forme de tortură, de foame, de sete, de frig? Dacă există măcar un singur judecător care a făcut asta, niciun om normal nu şi-ar dori să îşi lase drepturile în mâinile unor „măcelari ai justiţiei”, care îţi hăcuiesc perspectivele unui proces corect în doar 5 minute, după care te trimit în detenţie fără drept de apel şi fără remuşcări în glas.

Ar putea fi creată o asociaţie a victimelor „măcelarilor justiţiei”, care ar ajuta societatea să înţeleagă who is who în această lume justiţiară, plasând, pur şi simplu, pe uşile judecătorilor din iad un abţibild de genul „Măcelarul drepturilor tale”. După care, oamenii vor avea libertatea să aleagă cui să îi dea mită şi cui nu.

Dorina Vornicel