Principală  —  Advertoriale   —   Lucru de Acasă: Cum faci…

Lucru de Acasă: Cum faci 3.000€ lunar din Texte 

Cauți oportunități care să-ți asigure Venit stabil, ai o pasiune pentru Texte și te întrebi cum faci bani din Copywriting de acasă? Răspunsul e unul: Copywriting Funcțional.

Ce înseamnă Copywriting Funcțional

Imaginează-ți că navighezi pe site-uri de știri și dai de o publicitate cu următorul text: 

 • Covoare Turcești în Moldova cu 20% Reducere

Ce e Greșit în acest Text? 

Copywriting nu-i despre cuvinte, e despre eficiența lor. Iar eficiența cuvintelor nu e despre vocabular bogat sau gramatică perfectă, ci despre Conversie. Orice text Online are un flux de intrare – atenția cititorului și un flux de ieșire – acțiunea lui.

Conversie înseamnă raportul dintre aceste fluxuri. Cu cât mai mare este raportul, cu atât mai eficient este textul tău. Un text eficient este un Text care te îndeamnă la Acțiune. În textul de mai sus lipsește Verbul. Ce înseamnă asta?

Publicitate
Publicitate

Editează din: 

 • Covoare Turcești în Moldova cu 20% Reducere

în: 

 • Cumpără Covoare Turcești cu 20% Reducere 

Adaugă Verbul și comunică cititorului sau clientului ce să facă. 

Prin urmare, Copywriting Funcțional înseamnă să respecți timpul Cititorului și să-ți simplifici Mesajului, încât acesta să te înțeleagă din prima și să acționeze cum îți propui.

Dar cum faci Bani din asta? 

3 Surse de Venit pentru un Copywriter:

 1. Este angajat la o agenție – are un salariu stabil, lucru este full-time, dar are și provocări creative, fiindcă gama de clienți este mare. Agenția este un loc unde poți obține abilități bune de copywriting, datorită ritmului rapid și diferit de lucru;
 2. Este angajat într-o companie – are un venit stabil, lucrează full-time, dar creativitatea lui este redusă, fiindcă se concentrează doar pe o gamă de produse sau pe un anumit brand, ideile copywriterilor dintr-o companie trebuie să treacă prin mai multe aprobări;
 3. Este freelancer – venitul este instabil, în schimb are orar flexibil, are libertate în alegerea clienților. Execută cu viteză maximă sarcinile și respectă deadline-urile. În freelance dacă te organizezi bine poți face mai mulți bani decât în agenție sau companie.

La începutul 2022 am analizat piața muncii din Moldova, din România și din USA, am identificat câte locuri vacante de lucru există la funcția de Copywriter. Iată cifrele:

 • Moldova – 60 de oferte unice;
 • România – 779 de anunțuri de angajare;
 • Internațional – 15 400 de oferte vacante;

Care este salariu mediu al unui Copywriter?

 • În Moldova salariul mediu este 5 500 – 15 000 MDL, 3 € ora de lucru
 • În România salariul variază între 2 500 – 5 000 RON, 4,7 € ora de lucru
 • Pe internațional salariul variază între 2 800 – 6 000 $, 22 € ora de lucru

Cum câștigi din Copywriting la distanță?

Potrivit BNS, în Moldova sunt 55 000 firme, dintre care 98% sunt Afaceri Mici și Mijlocii. În România, sunt 1.000.000+ Companii cu o rată similară de IMM-uri. Majoritatea companiile au nevoie de Promovare Online. Ele caută Specialiști Responsabili și sunt dispuse să plătească bani pentru texte. Dar câți Specialiști sunt în piață? 

Linkedin ne arată 631 Copywriteri din Moldova și 13.000 din România. Din câte observi, cererea depășește cu mult oferta: avem în mediu 77 firme per Copywriter. Asta înseamnă oportunitate enormă pentru tine.

Iată lista cu Top 5 cele mai solicitate Servicii din Piață:

 • Texte pentru postări Social Media
 • Texte pentru Site-uri
 • Texte pentru Publicitate Plătită: Facebook și Google Ads
 • Texte pentru Landing Pages
 • Texte pentru E-mails

Vrei să știi cum vinzi aceste servicii și îți construiești un Venit Lunar la distanță? Ți-am pregătit cursul de Copywriting Funcțional cu exerciții, prezentări, ebooks, formule de lucru, modele de briefuri, rezumate text pe email, – tot ce îți trebuie pentru a încasa 1.500 – 2.500 euro lunar, iar dacă știi engleza, îți vinzi serviciile internațional cu minim 3.000 euro lunar.

Calea de formare Profesională nu e scurtă, dar își merită timpul. Cursul de Copywriting are la bază un Research de 6.000+ Rapoarte, Instrucțiuni, Ebooks, Cărți și programe de Instruire, care îți simplifică și accelerează dezvoltarea profesională. 

Academie vie îți economisește timpul de research, îți structurează cunoștințele într-un algoritm clar de implementare și îți face acces la Comunitatea de Copywriteri. Tot ce trebuie să faci, e să te înscrii înscrii la curs. Iată câteva exemple de Slide-uri.

Înscrie-te la Copywriting Funcțional

Abonamentul lunar la Copywriting Funcțional costă doar 17,97 euro. Ai acces la informații, prezentări, lecții video, materiale adiționale, bonusuri și cel mai important, înveți singur oricând și de oriunde!

Click AICI 
înscrie-te la Copywriting Funcțional! 
Ai acces instant la materiale.

P.

Publicitate
Publicitate