Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ședință la CSM: demersul…

VIDEO Ședință la CSM: demersul procurorului general cu privire la „specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupție și a celor conexe”, acceptat

Foto-simbol

Membrii Consiliului Superior al Magistraturi (CSM) se întrunesc în ședința marți, 27 octombrie. Pe agendă sunt programate 17 subiecte.

LIVE TEXT:

12:13 Ședința s-a încheiat.

12:12 CSM a aprobat cererea cu privire la anunțarea concursului pentru numirea unor membri în componența Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor, din rîndul judecătorilor.

12:08 CSM a arobat cererea vicepreședintelui Judecătoriei Cimișlia Sofia Aramă, referitor la acordarea concediului de odihnă anual.

12:06 CSM a aprobat cererile a trei judecători de remitere a materialelor Colegiului pentru evaluarea performanțelor judecătorilor și Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor.

12:06 CSM a aprobat unele dispoziţii emise de Preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii.

11:59 CSM e respins demersul AO Invento referitor la delegarea unor judecători pentru participare la un program de dezvoltare a competențelor personale și sociale.

11:48 CSM a examinat demersul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, referitor la reconfirmarea sau desemnarea experților titulari și supleanți în organele de lucru ale Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei.

11:46 CSM a admis cu 11 voturi pro demersul Institutului Național al Justiției referitor la delegarea a 14 judecători pentru participare la Conferința internațională cu genericul „Practica aplicării și noutăți ale Legii insolvabilității”, care va avea loc la 30 octombrie 2020.

11:43 Cu 10 voturi pro, CSM a ridicat de la examinare subiectul cu privire la Nota Informativă a Inspecției judiciare, referitor la adresarea unui grup de judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, 15 la număr, prin care se solicită întreprinderea măsurilor în vederea apărării prestigiului justiției și reputației profesionale

11:28 CSM a luat act de demersul președintelui Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, referitor la unele chestiuni privind salarizarea judecătorilor.

11:18 După mai multe discuții, cu 11 voturi pro, plenul CSM a acceptat demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind
modificarea Hotărîrii CSM nr. 34/3 din 24 ianuarie 2020 referitor la specializarea judecătorilor în domeniul combaterii traficului de ființe umane și a crimelor conexe
. Atașat la documentul aprobat, membrii CSM au venit și cu mai multe recomandări pentru conducătorii instanțelor de apel.

11:08 CSM examinează demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, referitor la specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupție și a celor conexe.

10:48 CSM a aprobat cererile a cinci judecători: Lebediuc Serghei, Popovici Serghei, Hîrbu Iurie, Gubenco Serghei și Bivol Garri referitor la reîncadrarea în funcție și achitarea plăților salariale.

09:36 CSM examinează subiectul cu privire la cererile unor judecători referitor la reîncadrarea în funcție și achitarea plăților salariale.

09:35 CSM a acceptat demersul Procuraturii Anticorupție cu privire la retragerea contestarii Hotărârii Plenului Colegiului disciplinar nr. 11/2 din 21 februarie 2020, emise în privința judecătorului Veaceslav Martînenco de la Judecătoria Chișinău.

09:33 CSM a aprobat cererile cu privire la acordarea gradului de calificare a cinci judecători.

09:28 Concursul pentru desemnarea unui judecător în calitate de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției a fost declarat eșuat întrucât niciun candidat nu a acumulat numărul necesar de voturi. CSM a dispus organizarea repetată a concursului.

09:13 CSM examinează subiectul cu privire la desfășurarea concursului pentru desemnarea unui judecător în calitate de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției. 6 pro

09:10 Subiectul cu privire la cererile a doi judecători, referitor la propunerea de numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă a fost aprobat de CSM.

09:04 Ședința CSM a început.