Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Cetățenii R. Moldova nu…

DOC Cetățenii R. Moldova nu vor mai sta 14 zile în carantină în România. Guvernul român a actualizat lista țărilor și a zonelor cu risc epidemic ridicat

Cetățenii R. Moldova nu vor mai sta 14 zile în carantină în România. Guvernul român a actualizat lista țărilor și a zonelor cu risc epidemic ridicat.

Astfel, încă 30 de state sunt incluse pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

Pe listă sunt Andorra, Vatican, Cehia, Belgia, Polinezia Franceză, Guam, Olanda, Armenia, Luxemburg, Slovenia, Franța, Gibraltar, Elveția, Liechtenstein, Muntenegru, Argentina, Spania, Slovacia, Marea Britanie, Georgia, Malta, Bahamas, Costa Rica, Croația, Irlanda, Polonia, Bahrain, Macedonia de Nord, Portugalia, Puerto Rico.

Lista State cu risc epidemiologic ridicat_26.10.2020 – anexă by Ziarul de Gardă on Scribd

R. Moldova nu se mai regăsește pe listă, astfel, basarabenii sunt scutiți de obligativitatea de a sta în carantină 14 zile la intrare în România. La întoarcerea din România, persoanele sunt obligate să respecte regimul de autoizolare timp de 14 zile.

„Nu am primit încă nicio informație în scris. Suntem în așteptarea informațiilor și prevederilor precise din partea Ambasadei Române. Decizia este luată de partea română. Pe parcursul zile vom oferi mai multe detalii”, ne-a comunicat Daniel Vodă, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Lista State cu risc epidemiologic ridicat_26.10.2020 – anexă by Ziarul de Gardă on Scribd