Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Universitatea de Stat de Medicină…

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” anunță inaugurarea Centrului de Autoguvernare Studențească

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Vă invită la inaugurarea Centrului de Autoguvernare Studențească, în cadrul Complexului Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25), ce va reprezenta sediul Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină (ASRM).

Ceremonia de deschidere va avea loc miercuri, 23 septembrie, ora 14:00. La eveniment va participa rectorul Emil Ceban împreună cu echipa de prorectori, decani, studenți, medici-rezidenți și alți invitați.

Centrul, cu o suprafață totală de 465 m2, dispune de șase săli de instruire, precum și de o sală de conferințe, una de lucru în grup și o sală de coregrafie,   prevăzute pentru organizarea și desfășurarea tuturor activităților de  autoguvernare studențească. Toate sălile sunt amenajate și dotate conform cerințelor contemporane, cu mobilier, echipament performant, tehnologii informaționale moderne ș.a.

Asociația Studenților și a Rezidenților în Medicină din Moldova a fost fondată în anul 1999 și este succesoarea celei mai vechi asociații studențești din țară. Este o organizație neguvernamentală, care apără drepturile mediciniștilor. În prezent, ASRM înregistrează circa 4000 de membri.

Activitatea Asociației este asigurată de opt departamente: Studii și Știință, Voluntariat și Resurse Umane; Relații Externe; Tehnologii Informaționale și Mass-Media; Cultură; Social; Trai și Sport.

Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină este membră: al Consiliului Național de Organizații Studențești din Moldova (CNOSM), a Comisiei de Tineret a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova  (CT CNSM), a Federației Asociațiilor Studențești de Medicină din România (FASMR), a Asociației Studenților Medici din Europa (EMSA) și a Federației Internaționale a Asociațiilor Studenților Medici (IFMSA).