Principală  —  IMPORTANTE   —   Ion Ceban recunoaște că ambuteiajele…

Ion Ceban recunoaște că ambuteiajele din capitală nu se vor încheia în curând: Lucrările pe Albișoara se vor finaliza la sfârșitul anului. Peste 2 săptămâni începe reparația străzii Ion Creangă

Primarul Ion Ceban recunoaște că în Chișinău sunt probleme mari de trafic și ambuteiaje, dar spune că lucrurile la acest capitol trebuie privite în complex. Asta pentru că străzile orașului au fost proiectate pentru 100 de mii de mașini, iar acum sunt de câteva ori mai mult.

În același timp, edilul își cere scuze pentru ambuteiaje și recunoaște că în curând lucrurile vor sta și mai rău. Asta pentru că peste 2 săptămâni începe reparația străzii Ion Creangă ce face legătura dintre sectorului Buiucani și centrul capitalei.

Lucrările la strada Albișoara continuă urmând ca aceasta să fie restabilită în totalitate. Edilul spune că în mod normal, o astfel de lucrare se face în 9-11 luni.

„Se fac lucrări pe trotuare, suprafața asfaltică, 76 de panouri de publicitate au fost scoase, lucrări la canalizari, rețele. Până la sfârșitul anului, proiectul va fi dat in exploatare”, dă asigurări primarul.

În același timp, Ion Ceban spune că lucrările pe trotuarele de pe străzile Pușkin și Bănulescu-Bodoni au fost planificate astfel încât să nu să se desfășoare concomitent pe ambele părți, iar până la sfârșit de octombrie să fie date în exploatare.

Legat de mirosul din oraș, Ion Ceban spune că în Chișinău nu există această problemă, fiind una locală, doar în anumite locuri din capitală și doar la anumită oră, fiind contrazis de moderatorul emisiunii Vineri, Anatolie Golea la RTR Moldova.

„Sunt 47 de agenți economici care fac deversări în sistemul comun, Mirosul e local, de exemplu la Ciocana, Muncesti și doar în anumite ore. Eu sincer vă spun, este doar o chestie locala. Eu țin minte cum era anul trecut, când 3-4 luni nu se putea de respirat. Avem agenți economici, le-am trimis prescripții, sunt depășite, de exemplu Zernoff de 2000 de ori mai mult decât e norma. Acești mari producători trebuie să aiba mini-stații de epurare pe teritoriul lor. Niciuna nu are. Acum nu miroase de la stația de epurare, acolo poate să miroase doar când se fac deversări mari din parea agenților economici și distruge acea floră”, a încheiat primarul capitalei.