Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Încă o ședință plenară…

VIDEO Încă o ședință plenară eșuată din lipsa cvorumului. PSRM: „Ne pare rău că colegii din Blocul ACUM s-au aliat benevol declarațiilor lui Candu și Șor”

A doua încercare a deputaților să se întrunească în ședință plenară în această săptămână a eșuat. Asta după ce din 101 de deputați și-au înregistrat prezența 49 de parlamentari, socialiști și democrați.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat că săptămâna viitoare va fi convocat Biroul Permanent al Parlamentului pentru a decide când va avea loc următoarea ședință a deputaților.

Cu puțin timp înainte de ședința Parlamentului, fracțiunile PAS și Platforma DA au anunțat că nu vor participa, din nou, la întrunire motiv fiind proiectele prin care Guvernul și-a asumat răspunderea.

Suntem în Parlament, întreaga fracțiune.Sperăm că vom putea da dovadă de maturitate politică, să ne întrunim în ședința Biroului Permanent și să convenim asupra unor acțiuni, pași foarte concreți, cum în termeni foarte restrânși, pe de o parte Guvernul să renunțe la procedura asumării, să voteze proiectele de lege și să le expedieze Parlamentului pentru a fi votate în termen scurt. Reiterăm, că încercarea disperată a lui Dodon de a deconecta Parlamentul de la procesele legitime seamănă cu uzurparea puterii în stat. Noi nu vom participa la ședința Parlamentuluid e astăzi, a precizat reședintele fracțiunii PAS în Parlament, Igor Grosu.

Reiterez poziția noastră – noi nu vom participa astăzi la ședința în care se face figurație lui Ion Chicu. Este o sfidare a buchiei parlamentarismului din ceea ce s-a organizat astăzi. Poziția noastră rămâne neshimbată”, a declarat Slusari.

Cu o reacție au venit și deputații socialiști în care au declarat că acest „Parlament nu este funcțional și nu ne temem de alegeri anticipate”. Socialistul Vlad Batrîncea a adăugat că urmează consultări între fracțiuni, iar luni urmează a fi anunțate eventuale propuneri.

Ne pare rău că, indiferent de ineterese de partid, avem responsabilitate față de oameni. Guvernul a găsit bani și și-a asumat răspunderea. Colegii din opoziție spun că inițiativele sunt bune și înțeleg că ei vor să vină cu aceste proiecte. Ne pare rău că colegii din Blocul ACUM s-au aliat benevol declarațiilor lui Candu și Șor. Am dubii în principialitatea unor colegi”, a declarat deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.