Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputat PAS: Dacă Chicu va…

Deputat PAS: Dacă Chicu va încerca iarăși să ocolească Parlamentul, de astăzi vă anunț că noi nici mâine nu vom fi prezenți la ședință

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, susține că formațiunea din care face parte va boicota, în continuare, ședința Parlamentului, dacă Guvernul nu va abroga asumarea răspunderii față de un șir de măsuri sociale și economice, care, în opinia opoziției, au o tentă electorală.

Parlamentarul susține că PAS este gata să vină în plenul Parlamentului, dacă Executivul va abroga proiectul aprobat de Guvern prin care și-a asumat răspunderea și va adopta o altă hotărâre prin care se aprobă respectivele proiecte de legi și le prezintă Parlamentului, pentru dezbateri și eventuala votare.

Dodon nu are nevoie de Parlament, el are nevoie ca singur să-și promoveze, în continuare, inițiativele lui electorale. De ce noi am boicotat? Foarte simplu, noi vrem dezbateri în Parlamentul Republicii Moldova. Noi vom susține acele prevederi care sunt benefice pentru cetățeni. Nu există nicio problemă ca aceste proiecte să ajungă în dezbateri parlamentare și împreună să votăm aceste inițiative. Guvernul să-și abroge prin care își asumă răspunderea, să adopte o hotărâre prin care adoptă un proiect de lege și îl prezintă în Parlament și noi ne vom expune, vor avea loc dezbateri parlamentare și vom susține acele modificări care sunt benefice pentru cetățeni.

Dacă Chicu va încerca iarăși să ocolească cumva Parlamentul, de astăzi vă anunț că noi nici mâine, ori de câte ori veți încerca să ocoliți Parlamentul, nu vom fi prezenți la dezbaterea parlamentară”, a declarat Litvinenco în cadrul emisiuneii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Vicepreședintele Platformei DA, Igor Munteanu, a precizat că fracțiunea va fi prezentă mâine, 3 iulie, la ședința Parlamentului, însă, „asta nu înseamnă că vom juca rolul pe care și-l imaginează actuala guvernare”.

În condițiile în care nu există niciun sprijin politic, acest Guvern trebuie să se gândească la plecare, nu la adoptarea legilor”, a punctat Munteanu.

Ședința Parlamentului de joi, 2 iulie, a fost anulată din lipsă de cvorum. Asta după ce din 101 de deputați, și-au înregistrat prezența 49 de deputați. Au lipsit cei de la PAS, Platforma DA, PRO-Moldova, Partidul Șor, neafiliații, iar din coaliția de guvernare a lipsit deputatul Vladimir Andronache.

Pe agenda zilei au fost mai multe puncte importante, printre care asumarea răspunderii de Guvern față de un șir de măsuri sociale și economice, dar și controversata cerere de demisie a lui Ștefan Gațcan.