Principală  —  IMPORTANTE   —   Andrian Candu spune unde s-ar…

Andrian Candu spune unde s-ar afla acum Ștefan Gațcan: „Se află izolat, fără acces la telefon sau alte mijloace de comunicare”. Furculiță: „Este într-o siguranță absolută”

Potrivit liderului grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, la ora actuală, Ștefan Gațcan s-ar afla la reședința de la Condrița a președintelui Igor Dodon sau la vila unui om de afaceri, care ar fi apropiat șefului statului.

„Din unele informații, dumnealui se află ori la Condrița la reședința președintelui sau, din a doua informație, la Bulboaca la un iaz, la un om de afaceri pe nume Aluatu, care este foarte apropiat Partidului Socialiștilor, de asemenea și de președintele Igor Dodon. Se află izolat, fără acces la telefon sau alte mijloace de comunicare”, a menționat Andrian Candu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Pe de altă parte, președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, în aceeași emisiune, a dat asigurări că, la ora actuală, Ștefan Gațcan se află împreună cu familia și este în siguranță

„Se află acolo unde consideră el că este mai bine. Localizarea exactă a dumnealui, desigur, că nu o știu și nu am niciun drept să o știu. Dumnealui este într-un loc sigur. Sunt convins că securității lui nu-i dăunează nimic. Este într-o siguranță absolută, împreună cu familia”, a precizat Furculiță.

Fiind întrebat dacă Ștefan Gațcan ar fi fost astăzi în clădirea Președinției, Furculiță a dat un răpsuns evaziv.

Ștefan Gațcan a anunțat ieri, 30 iunie, că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la „Pro Moldova”, iar socialiștii i-au cerut să-și depună mandatul. Astăzi, după câteva ore în care noii săi colegi au menționat că nu-l găsesc, socialiștii au publicat o declarațiile semnată de Gațcan, în care era a menționat că el renunță la mandatul de parlamentar.

Potrivit președintelui fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, acesta ar fi spus că rămâne alături de echipa socialiștilor.

După mai multe ore în care Ștefan Gațcan a fost de negăsit, acesta a publicat un filmuleț pe pagina sa de Facebook în care susține că „Stimați prieteni, sunt bine, sănătos și nu sunt sechestrat de nimeni. Am nevoie de un pic de liniște”.

Ulterior, Pro Moldova anunțat că a depus un denunț la Procuratura Generală prin care solicită elucidarea circumstanțelor dispariției deputatului Ștefan Gațcan, precum și pornirea urmăririi penale în urma evenimentelor de astăzi și tragerea la răspundere penală a colaboratorilor de poliție, care ar fi aplicat violență față de deputații în Parlamentul Republicii Moldova.

Gațcan are telefonul deconectat din dimineața zilei de astăzi și până la ora actuală.