Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Altercație în fața Președinției…

VIDEO Altercație în fața Președinției între Poliție și deputații Pro Moldova

Deputații grupului Pro Moldova, Andrian Candu și Vladimir Cebotari, timp de câteva ore, s-au aflat în fața Președinției. Parlamentarii au încercat să intre în instituția prezidențială, fiind convinși că Ștefan Gațcan, care în această dimineață și-a depus mandatul de parlamentar, se află în instituție, însă accesul acestora a fost restricționat de oamenii legii.

Polițiști i-au luat pe sus pe deputații Andrian Candu și Vladimir Cebotari, atunci când aceștia au încercat să intre în instituția prezidențială.

La fața locului a fost prezent și şeful Direcției Generale Securitate Publică al Inspectoratului General de Poliție, Marin Maxian, care a declarat că deputații încalcă legea, prin faptul că au blocat intrările în Președinție și mai multe mașini ce aparțin Serviciului Pază și Protecție de Stat nu au putut ieși din curte.

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a menționat că a făcut apel către toate partidele din Parlament, inclusiv PAS și Platformei DA, dar ca răspuns formațiunile au declarat că se solidarizează, dar sunt în ședință la Parlament.

După ce Ștefan Gațcan a apărut cu un mesaj dintr-o vie din afara orașului, deputații Pro Moldova au declarat că el ar fi fost scos pe furiș din Președinție.

A fost dus pe câmpuri și a fost impus să scoată o declarație în care spune că este bine, în timp ce mașina dumnealui se află în parcarea Parlamentului. Asta vorbește despre faptul cum se lucrează pe ascuns. Nu credem în acest pas al lui Dodon”, a declarat Vladimir Cebotari.

Andrian Candu a menționat că mâine, în plenul Parlamentului, „va continua lupta” în contextul în care se va examina cererea de depunere a mandatului de deputat al lui Gațcan.