Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ ANI a depistat nereguli…

DOC ANI a depistat nereguli de aproape o jumătate de milion de lei în declarațiile de avere ale deputatului socialist, Grigore Novac. Legislatorul a contestat actul la Judecătoria Chișinău

Diferențe semnificative între veniturile declarate de deputatul socialist Grigore Novac între 2015-2019 și achiziția unei mașini, dar și donațiile pe care le-a făcut partidului din care face parte. Potrivit unui comunicat al ANI, este vorba de o diferență de aproximativ 500 de mii de lei.

Astfel, „conform materialelor probatorii acumulate, inspectorul de integritate a depistat o diferență semnificativă în mărime de 113 mii lei, generată în data de 18.12.2015,  la achiziționarea unui automobil de către subiectul vizat, care ar fi depășit de 2,18 ori – cele 6 salarii medii lunare,  prevăzute de art. 2 din Legea 1264 din 2002 privind declararea şi controlul veniturilor şi al proprietăţii persoanelor cu funcţii de demnitate publică, judecătorilor, procurorilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţie de conducere (abrogată 01.08.2016)”, se arată în comunicat.

De asemenea, o altă încălcare a fost depistată în cazul donațiilor pe care Novac le-a oferit partidului din care face parte. „Inspectorul de integritate a mai observat o diferență nejustificată în sumă de 358 360 lei, admisă de același subiect vizat, între veniturile lunare realizate în perioada de referință 2015-2018 și valoarea bănească a cotizațiilor și donațiilor, achitate lunar de către subiectul vizat la finanțarea unui partid politic și a campaniilor electorale.

Act de constatare ANI, Grigore Novac by Ziarul de Gardă on Scribd

ANI spune că a sesizat Procuratura pe acest caz, iar actul a fost deja contestat de către deputat. Sesizarea depusă de Novac este acum pe rol la Judecătoria Chișinău și a fost înregistrată la 25 iunie.

La momentul publicării știrii, deputatul socialist nu a comentat acuzațiile ANI și nu a răspuns la apelurile reporterului ZdG.