Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ De la maternitate, la…

VIDEO De la maternitate, la casa unde locuiește Ștefan Gațcan. Socialiștii continuă protestele față de plecarea fostului lor coleg

După ce au protestat la clinica fondată de Ștefan Gațcan, socialiștii au trecut la casa de locuit a fostului său coleg. Câteva zeci de persoane, în frunte cu deputații PSRM au scandat lozinci și au afișat pancarde în fața unui bloc de locuit unde stă fostul lor coleg.

Din imaginile postate de privesc.eu se vede că la acțiune au participat peste 50 de persoane, lucru interzis de reglementările Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică. „Am venit să vă spunem că vom protesta și vă vom deranja până în momentul în care veți înțelege că mandatul nu vă aparține și faptul că ați vândut mandatul lui Plahotniuc e crimă penală. Să întoarceți banii murdari de unde i-ați luat și să întoarceți mandatul poporului. Domnule Gațcan este o preîntâmpinare că nu veți trăi liniștit, nu vă vom permite să activați în parlament de aceea că sunteți un om corupt și un trădător”, a declarat deputatul Vlad Bătrîncea, vicepreședintele Parlamentului.


Manifestațiile socialiștilor, în special cea de la centrul medical fondat de Gațcan, atunci când socialiștii au lăsat la poarta instituției specializată în nașteri, au lăsat coroane, a fost criticată pe rețelele de socializare.

Fosta ministră a sănătății, Ala Nemerenco spune că ceea ce au făcut deputații este inadmisibil, indiferent de evenimentele politice.

„Să se ajungă ca deputați în Parlament să depună coroane funerare la un centru medical (nu contează cui aparține, acolo sunt paciente) în care se află femei, viitoare sau proaspăt devenite mămici, copii, este un semn clar că degradarea unora a ajuns la un stadiu profund de putrefacție”, a scris Nemerenco pe pagina sa de facebook.



Și fostul ambasador al Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun a criticat gestul socialiștilor. „Voi, ce ați pus azi coroană mortuară sub geamurile copiilor nou-născuți, cum dormiți noaptea? Ce se face în capul vostru? Scutiți-ne de explicații și argumente. Voi trebuie să fiți întâi oameni și apoi orice vreți să credeți că sunteți”, a scris Victor Guzun pe pagina sa de facebook.