Principală  —  IMPORTANTE   —   COVID-19/ Din 15 iulie, grădinițele…

COVID-19 Din 15 iulie, grădinițele s-ar putea redeschide, iar obligativitatea de a sta în carantină pentru cei care vin în R. Moldova ar putea fi ridicată

După aproape o lună în care numărul de cazuri de Covid 19 a fost în creștere, de săptămâna trecută în Republica Moldova se atestă o „dinamică favorabilă” cu o scădere cu 17% a numărului de infectări, iar rata de contagiozitate a scăzut sub 1%. Declarațiile au fost făcute de șeful statului după ședința de dimineață a conducerii statului.

„Am convenit ca în caz de până la 15 iulie situația nu se va înrăutăți, dar avem o dinamica favorabilă, bună, domnul prim-ministru va propune ca după 15 iulie să fie scoasă obligativitatea de carantină pentru cei care vin din afara țării”, a declarat Igor Dodon.



În același timp, susține șeful statului s-a discutat și despre un alt subiect fierbinte din ultima perioadă, redeschiderea grădinițelor. „După 15 iulie, dacă situația va fi favorabilă se va face începând cu localitățile rurale unde va fi luată decizia de re-deschidere a grădinițelor în funcție de situația epidemeologică din localitate”, a mai spus șeful statului.

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, Igor Dodon a apărut la briefing în mască pe care însă a scos-o înainte să facă declarațiile. Șeful statului spune că deși după revenirea de la Moscova nu avea obligativitatea de a se autoizola, „am decis să stau 72 de ore la autoizolare, ieri am dat testul, e negativ și am revenit la muncă”.