Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Sentința motivată prin care…

DOC Sentința motivată prin care au fost achitați cei doi luptători K1 acuzați în dosarul crimei de la Atrium: „Fapta nu întrunește elementele infracțiunii”

Judecătoria Chișinău a hotărât să îi achite pe cei doi luptători K1, Mihail Pîrgaru și Aurel Ignat, cercetați penal în dosarul morții lui Serghei Bejenari, tânărul omorât în bătaie în 2018, în fața unui club de noapte din capitală. Fiind învinuiți de „vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii”, acțiune ce a provocat decesul victimei, judecătoarea Olga Bejenari i-a achitat pe cei doi luptători pe motiv că „fapta nu întrunește elementele infracțiunii”.

„Din analiza probelor administrate, instanţa de judecată reţine că în cauză nu s-au adus probe convingătoare că, inculpații Ignat Aurel şi Pîrgaru Mihail au comis prin participație simplă infracțiunea de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care este periculoasă pentru viață și care a provocat decesul victimei. În speţă, audiind partea vătămată, precum şi martorii, cercetând mijloacele de probă sub formă de înscrisuri, a fost reliefată cu totul altă realitate decât cea pe care a subliniat-o acuzatorul de stat în actul de învinuire a inculpaților Ignat Aurel şi Pârgaru Mihail”, este precizat în sentință.

În timp ce Mihail Pîrgaru a fost achitat în totalitate de instanță, Aurel Ignat a fost achitat parțial, instanța hotărând să îl condamne doar pe un capăt de acuzare. Astfel, pentru huliganism, acestuia i-a fost aplicată o amendă în mărime de 50 de mii de lei. Cât privește acțiunea civilă a părții vătămate, instanța a dispus încasarea de la Aurel Ignat a sumei de 10 mii de lei cu titlu de prejudiciu moral pentru rudele tânărului și 128 de lei pentru achitarea cheltuielilor pentru expertiza judiciară.

Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Râșcani, care a solicitat condamnarea celor doi la câte 15 ani închisoare, anunță că va contesta sentința și va insista pe condamnarea lor în corespundere cu faptele comise.

Noaptea de 18 spre 19 mai 2018 a fost fatală pentru Serghei Bejenari, un tânăr de 30 de ani, ucis în bătaie în apropierea centrului comercial Atrium din capitală. Bejenari petrecea alături de fratele său Ion, de polițistul Serghei Bradu și trei femei ziua de naștere a omului legii în într-un club din capitală. În urma unui conflict transformat în bătaie între cei trei și un grup de sportivi, Bejenari a fost transportat de urgență la Institutul de Medicină Urgentă, acolo unde a decedat în dimineața din 25 mai.

În urma acţiunilor de urmărire penală, inclusiv audierii martorilor şi studierii imaginilor de pe mai multe camere de supraveghere au fost identificate persoanele implicate în comiterea infracţiunii. Mihai Pîrgaru a fost reţinut pe 25 mai, iar peste o zi a fost reţinut şi Aurel Ignat.

Cel de-al treilea învinuit de complicitate la comiterea acestor crime continuă să fie căutat de poliţie, materialele în privinţa acestuia fiind disjunse într-o procedură separată.