Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Mesajul emoționant al unui…

VIDEO Mesajul emoționant al unui medic care luptă în prima linie împotriva COVID-19: „Păcat că nu pot, pe cei care nu cred gradul de severitate a acestei boli, să le fac o excursie la noi în Terapie Intensivă”

„Păcat că nu le pot face o excursie la noi în Terapie Intensivă”, „Alegeți viața. Stați alături de familie. Respectați regulile. E mai bine să fiți acasă decât să ajungeți la noi”. Mesajele sunt transmise de către medicii care luptă în prima linie împotriva COVID-19 acelor persoane care nu cred în coronavirus.

Mesajele au fost făcute publice de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prin intermediul unui filmuleț.

Păcat că nu pot, pe cei care nu cred gradul de severitate a acestei boli, să le fac o excursie la noi în Terapie Intensivă. Dacă ești tânăr sau acei care deja s-au tratat și sunt sănătoși nu însemnă că nu trebuie să se păzească. Nu trebuie să ai frică, trebuie doar să te păzești. Doamne ferește dacă te-ai îmbolnăvit, nu crede că la tine va trece ușor. Medicul o să decidă”, decalară șeful Clinicii Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Republican.

„Virusul este destul de agresiv. Afectează sistemul respirator și nu numai. Duce la complicații grave, acutizând patologiile cronice pe care le aveți”, a declarat medicul ansteziolog-reanimatolog Olga Usatîi.

„În lupta cu COVID-19, cel mai mult contează disciplina populației. Indiferența oamenilor poate duce la declanșarea unui val mare de infecatări. La moment parcă facem fațpă dar nu se știe pe cât timp. Alegeți viața. Stați alături de familie. Respectați regulile. E mai bine să fiți acasă decât să ajungeți la noi”, a susținut Adrian Negură, medic rezident.

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 9247 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1039 în regiunea transnistreană. 5 450 de persoane au reușit deja să se recupereze în urma infectări. 

Totuși, numărul de îmbolnăviri continuă să crească, iar potrivit autorităților, peste 300 de persoane se află în stare gravă. Până acum s-au înregistrat 328 de decese.