Principală  —  Ştiri  —  Social   —   OMS recomandă purtarea măștilor de…

OMS recomandă purtarea măștilor de protecție în public

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă purtarea măștilor de protecție în public pentru a  nu permite răspândirea coronavirusului, deoarece măștile pot reprezenta o „barieră” pentru picăturile cu agenți patogeni care pot infecta persoanele din jur,  informează BBC.

De asemenea, OMS recomandă purtarea măștilor de protecție în zonele în care virusul se răspândește și distanțarea socială nu este posibilă, precum transportul public sau magazine.

Dr. Maria Van Kerkhove, expertul principal al OMS pentru Covid-19, a declarat agenției de știri Reuters, recomandarea fiind ca oamenii să poarte o „mască de țesătură – adică o mască non-medicală” în zonele în care există riscul de transmitere a boala.

OMS recomandase anterior ca doar lucrătorii din domeniul sănătății, persoanele infectate cu noul Covid-19 și îngrijitorii lor să poarte măștile de protecție. Totodată, OMS susținea că nu există suficiente dovezi potrivit cărora oamenii sănătoși ar trebui să-și acopere fețele cu măști, în public.

La nivel global, sunt peste 6,7 milioane de cazuri de coronavirus confirmate și aproape 400.000 de decese de la începutul focarului, conform datelor furnizate de Johns Hopkins University.