Principală  —  IMPORTANTE   —   Un șofer de ambulanță care…

Un șofer de ambulanță care a activat la Substația de Asistență Medicală Urgentă Rîșcani a pierdut lupta pentru viață din cauza COVID-19: „Până în ultima zi a fost o persoană activă, energică și plină de viață”

Un șofer de ambulanță care a activat la Substația de Asistență Medicală Urgentă Rîșcani a pierdut lupta pentru viață din cauza COVID-19. Anunțul a fost făcut de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

„În memoria regretatului nostru coleg de la SAMU Rîșcani.

Pe data de 05.06.2020 s-a stins din viață colegul nostru Vasile Petruleac, anul nașterii 30.09.1956, care a activat la Substația de Asistență Medicală Urgentă Rîșcani din cadrul Departamentului regional de AMU Chișinău în calitate de șofer pe ambulanță a echipei specializate cardiologie.
Domnul Vasile a murit răpus de noul tip de coronavirus, COVID-19.

Până în ultima zi a fost o persoană activă, energică și plină de viață. Regretatul nostru coleg a activat în calitate de șofer pe ambulanță din luna martie a anului 2017. Vasile Petruleac lasă în urma sa rude, prieteni și colegi îndurerați. IMSP CNAMUP a pierdut un adevărat specialist și un om cu suflet mare. 

Aducem un ultim omagiu colegului nostru. Colaboratorii IMSP Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească transmit profunde condoleanțe familiei Petruleac și tuturor celor apropiați. Domnul Vasile va rămâne mereu în inimile noastre! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”
, este mesajul publicat de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Alte 229 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate astăzi, 5 iunie, în Republica Moldova, dintre care 9 în regiunea transnistreană, anunță Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale(MSMPS). 

Din numărul total de cazuri înregistrate în această zi, 21 sunt angajați ai sistemului medical: medici – 10, asistenți medicali – 8, personal auxiliar – 3.

Până la ora actuală, 5240 persoane au fost tratate.

Totodată, până acum au fost înregistrate 323 de decese provocate de COVID – 19.