Principală  —  IMPORTANTE   —   Ion Chicu, înainte de Paștele…

Ion Chicu, înainte de Paștele Blaijinilor: „Locuri în spitale mai avem pe 5 zile”

Numărul cazurilor privind infecția cu noul coronvirus este în continuă creștere, iar datele prezentate zilnic arată că tot mai multe persoane se îmbolnăvesc cu COVID-19. Deși situația nu este mai bună decât în aprilie, atunci când autoritățile au decis să amâne organizarea Paștelui Blajinilor, în zilele de 7-8 iunie vor avea loc slujbe de pomenire la cimitire în pofida pandemiei.

Deși nu au luat și de această dată decizia de a amâna organizarea Paștelui Blajinilor, autoritățile fac un apel către cetățeni să stea acasă și să evite să meargă la cimitire.

Cu un mesaj în acest sens a venit și premierul Ion Chicu:

„ Să închidem oamenii în case iar – nu mai e posibil. Să oprim din nou toată economia – nu mai e posibil. Să amendăm pe toți simultan – nu e posibil. Să-l ascultăm pe acest Om (N.r. Nicolae Furtună, șeful ANSP) – e posibil, trebuie! Locuri în spitale mai avem pe 5 zile. Stați acasă – nu la cimitir”.

Până la 5 iunie, în R. Moldova au fost confirmate 9 018 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, dintre care 5 009 persoane s-au tratat, iar 315 au decedat.

În acest an, printr-o decizie a Mitropoliei Moldovei, Paștele Blajinilor a fost amânat pentru zilele de 7 şi 8 iunie. În acest context, potrivit unei dispoziției a Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, în timpul organizării serviciilor divine de pomenire în cimitire va fi interzis consumul oricăror alimente și băuturi. Totodată, pentru a evita aglomerările, responsabilii de administrarea cimitirelor vor trebui să asigure intrare în cimitir a unui număr limitat de persoane.