Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A fost lansată o petiție…

A fost lansată o petiție online prin care se cere demisia polițistului care a tras de mână o femeie care vindea verdețuri pe o stradă din capitală

Joi, 4 iunie, a fost lansată o petiție online prin care se cere demisia polițistului care miercuri, 3 iunie, a fost filmat cum apucă și trage de mână o femeie care vindea verdețuri pe o stradă din capitală.

Autorii petiției condamnă acțiunile polițistului și solicită autorităților ca acesta să fie demis din funcție.

Am hotărât să creez această petiție, doar dintr-un singur motiv. Nu agresezi un om, nu înjosești un om, nu BRUTALIZEZI un om, doar pentru că o refuzat să se identifice. Polițistul, putea face o poză bătrânei și să o identifice mai târziu pentru a aplica legea. Nu trebuie să fii expert să înțelegi că acțiunele omului ce poartă uniformă, au fost total eronate. Legea trebuie aplicată, însă, nu în așa mod, și mai ales pentru că o bătrână își vinde verdețurile”, se arată în textul petiției.

Petiția, care până acum a adunat peste 200 de semături, o puteți găsi aici.

Incidentul s-a produs miercuri, 3 iunie, în sectorul Râșcani al capitalei.

Direcția inspectare efectiv a IGP a inițiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele cazului și corectitudinea comportamentului angajatului Poliției filmat astăzi, 3 iunie, cum apucă și trage o femeie de mână, iar mai mulți trecători condamnă acțiunile acestuia.

Poliția notează într-un comunicat de presă că nu tolerează „asemenea comportament din partea angajaților poliției, care ar trebui să comunice și să intervină decent, în raport cu cetățenii, chiar dacă aceștia au încălcat legea”.