Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autopsia oficială arată că George…

Autopsia oficială arată că George Floyd, bărbatul afro-american care a murit în timp ce era în custodia poliției din Minneapolis, era infectat cu coronavirus

George Floyd, afro-americanul care a decedat în urma intervenției poliției din Minneapolis, a fost testat post-mortem pozitiv la coronavirus, se arată în raportul autopsiei oficiale realizate de districtul Hennepin, citat de CNN.

Medicul legist Andrew Baker a declarat că tipul de test realizat la autopsie, numit PCR, poate arăta un rezultat pozitiv la câteva săptămâni după instalarea și trecerea bolii.

Cel mai probabil, a mai adăugat doctorul Baker, rezultatul autopsiei reflectă prezența asimptomatică dar persistentă a infecției.

Derek Chauvin, ofiţerul de poliție care a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, va fi acuzat de crimă de gradul al doilea – omor cu intenţie, dar fără premeditare, potrivit CNN. Și colegii săi vor fi puși sub acuzare.

De câteva zile, Statele Unite sunt zguduite de proteste de o amploare fără precedent în ultimii ani, care au pornit de la cazul lui George Floyd, un bărbat afro-american care a murit în timp ce era în custodia poliției din Minneapolis. Bărbatul de 46 de ani le-a spus în mod repetat polițiștilor care îl imobilizaseră că nu poate să respire. Incidentul a avut loc la 25 mai, în fața unui magazin, iar filmările apărute în spațiul public îl arată pe un polițist alb, Dereck Chauvin, ținându-și genunchiul pe gâtul victimei. 

Totul a început în momentul în care un angajat al unui magazin a anunțat poliția că a primit o bancnotă falsă de 20 de dolari, în seara zilei de 25 mai. George Floyd venise să cumpere un pachet de țigări de la un supermarket, Cup Foods. Când a primit bancnota de 20 de dolari, vânzătorului i s-a părut că e falsă și conform regulamentului, a raportat la poliției.