Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Slusari a publicat rezultatul…

DOC Slusari a publicat rezultatul testului la COVID-19 a angajatului Parlamentului, după ce Chicu l-a acuzat că a „învinuit sistemul medical de falsificarea probelor”

Foto-simbol

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a publicat rezultatul testului angajatului secretariatului Parlamentului care a fost inițial depistat pozitiv cu COVID-19, apoi după ce a efectuat un alt test la o clinică privată rezultatul a fost negativ. Reacția lui Alexandru Slusari vine după ce premierul Ion Chicu l-a acuzat că a „învinuit sistemul medical de falsificarea probelor”, cerându-i ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, „controlul medical al persoanelor respective nu doar la COVID”.

„Am luat act de intervenția aberantă a dlui Chicu în raport cu mine. Tradează mare disperare, cănd un prim-ministru cere de la ministra sănătății pornirea unei anchete contra unui deputat.

Sunt gata să colaborezi cu organele de anchetă. Iar pentru început propun ca doamna ministra să mai citească comunicatul de ieri a ANSP, unde s-a remarcat că primul test al angajatului fracțiunii Platforma DA a fost făcut în laboratorul privat.

Cu acordul persoanei, public rezultatele testului. Este absolut clar în care instituție a fost analizată proba pentru COVID-19.

În situația creată noi luptăm nu doar pentru adevărul și onoarea angajatului fracțiunii noastre. Noi vrem ca ANSP să nu fie folosită în lupta cu opoziția și ca aceasta entitatea importantă să fie credibilă pentru cetățeni în aceasta perioada mai mult decât dificilă”

În documentul publicat de Slusari este arătat că testul a fost efectuat la Policlinica de Stat, iar rezultatul la COVID-19 este unul pozitiv.

Responsabilii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică susțin că laboratorul ANSP nu colectează probe, ci doar asigură procesul de examinare și nu poartă răspundere pentru procesul de preexaminare.