Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Apărarea lui Platon și…

VIDEO Apărarea lui Platon și Procuratura Generală, despre declarațiile notarei Olga Bondarciuc, care spune că apropiații controversatului om de afaceri ar fi amenințat-o

Notara Olga Bondarciuc, care a fost anterior implicată în autentificarea mai multor documente ce vizează afacerile lui Vlad Plahotniuc, a declarat marți, 2 iunie, că ar fi amenințată să semneze documente pregătite de avocații lui Veaceslav Platon prin care să afirme că a emis acte la solicitarea fostului lider PDM, împotriva controversatului om de afaceri. Apărarea lui Platon neagă acuzațiile.

Într-un video publicat pe pagina sa de Facebook, în care se adresează președintelui R. Moldova, Igor Dodon, și procurorului general, Alexandr Stoianoglo, notara povestește că, acum câteva luni, Nicolae Curtoglo, un apropiat al lui Platon, a contactat-o și a insistat să aibă o întâlnire.

„Ne-am întâlnit. A fost un monolog: el mi-a spus că s-a schimbat conducerea țării, Platon curând va ieși din închisoare și avocații săi vor pregăti documente pe care va trebui să le semnez, având următorul conținut: toate actele notariale pe care le-am emis au fost la solicitarea lui Plahotniuc și Șor, împotriva intereselor lui Platon, ceea ce nu-i adevărat. Dacă nu voi semna, Platon mă va distruge. Amenințarea mă face să înțeleg că viața mea și a familiei este în pericol”, a relatat ea.

Bondarciuc subliniază că toate actele pe care le-a emis au fost în conformitate cu legislația și menționează că intenționează să depună o plângere la procuratură, denunțând urmărire și amenințări.

Contactat de ZdG, Ion Crețu, unul dintre avocații lui Platon, a negat acuzațiile, susținând că, după ultimele fragmente video în care apar Stoianoglo și Platon, încercându-se discreditarea procurorului general, s-ar dori și discreditarea avocaților.

„Bondarciuc face parte din organizația criminală a lui Plahotniuc, ea acționează în continuare în interesul acesteia și încearcă să discrediteze deja avocații. Mai bine ar spune adevărul despre rolul ei în frauda bancară. Nimeni nu i-a cerut niciodată ce spune. Cred că ea urmează să fie urmărită, poate și reținută, pentru că fără legalizarea actelor de către ea era imposibil să fie furat miliardul, a autentificat 80% dintre documente”, a spus Crețu.

Procurora Maria Vieru, ofițeră de presă a Procuraturii Generale, a declarat pentru ZdG că Bondarciuc nu a depus vreo plângere. Întrebată dacă notara figurează în vreo cauză penală, Vieru a menționat că aceasta „are calitate procesuală de învinuită în dosarul fraudei bancare”.