Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Protest al veteranilor în…

LIVE Protest al veteranilor în fața Parlamentului: „Jos guvernarea”

Un nou protest al veteranilor în centrul capitalei. Aceștia s-au îndreptat la Parlament, unde clădirea Legislativului a fost deja înconjurată de reprezentanți ai forțelor de ordine. Nemulțumiți față de guvernare, grupul de veterani are mai multe revendicări, acestea fiind incluse în rezoluția adoptată la protestul din 17 mai.

11.10: Unul dintre participanții la protest precizează că a participat la o întrunire cu autoritățile în cadrul căreia a înaintat revendicările veteranilor: „Ne dorim un organ care să funcționeze pentru veterani. Aroganța și indiferența lor crește pe zi ce trece. Nu au aplecat urechea la problemele noastre. Nu îi interesează cu ce ne ciocnim zi de zi și nu îi interesează probleme noastre, dar alegerile și preluarea puterii”.

11.08: Protestatarii au instalat boxele în fața Parlamentului.

10.58: Drumul a fost deblocat, carabinerii s-au aranjat în fața Parlamentului, iar veteranii se își continuă protestul.

10.55: Un reprezentant al poliției îi atenționează pe protestatari să respecte distanța socială și să poarte măști de protecție.

10.51:Nimeni nu știe de ce au stopat mașina”, spune unul dintre protestatari, precizând că reprezentanții forțelor de ordine i-au luat și permisul șoferului.

10.45: Carabinierii au format un cordon în fața veteranilor și a mașinii care transportă tehnica protestatarilor.

10.39: Participanții și carbinierii se îmbrâncesc după ce reprezentanții forțelor de ordine au blocat traseul pentru a nu permite traversarea unei mașini care transporta boxele protestatarilor în PMAN.

După protestul anterior al veteranilor, care a avut loc la 17 mai, responsabilii din cadrul poliției au declarat că participanții au încălcat punctul 22 din Hotârârea nr. 11 din 15 mai a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care prevede „interzicerea manifestațiilor cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane”. În aceste condiții, participanții la acțiunea de protest de duminică riscă amenzi de până la 25 de mii de lei.