Nr. 93 (20 iulie 2006)


 Politic

«Unionistii trebuie pedepsiti din toate punctele de vedere!»
Un val de refugiati din Moldova ar putea inabusi Europa
Continuare 

Lantul slabiciunilor
Continuare 

Revin scriitorii
Declaratia Consiliului largit al Uniunii Scriitorilor din Moldova Continuare 

Lanțul slăbiciunilor

Compensatii pentru guvernanti

Guvernul a aprobat proiectul de Lege privind masurile de protectie sociala a populatiei, impuse de majorarea tarifelor la gazele naturale.

Proiectul prevede compensatii pentru toti consumatorii casnici, inclusiv si pentru guvernanti. Compensatiile vor acoperi 50 la suta din diferenta dintre noul si vechiul tarif la gazele naturale. La unii — suta la suta.

"Rusi"

La Chisinau, la 26–28 iulie, va avea loc conferinta practico–stiintifica "Relatiile ruso–moldovenesti: istorie si contemporaneitate", initiata de organizatia publica "Rusi". Actiunea este prilejuita de aniversarea a 350 de ani de la prima petitie a Moldovei privind intrarea ei in componenta Rusiei. Potrivit unor surse, conferinta este organizata la sugestia unor consilieri prezidentiali.

Vamesii din Moldova

12 vamesi din Iordania si Cote d'Ivoire, precum si reprezentanti ai Comisiei ONU pentru comert si dezvoltare iau cunostinta de experienta utilizarii de catre vamesii moldoveni a sistemului informational ASYCUDA World. Gratie noului sistem informational, a devenit posibil accesul la bazele de date ale tuturor oficiilor vamale in regim de ora reala. Vamesii din Moldova au decis sa nu impartaseasca si alte "experiente".


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com