Nr. 92 (13 iulie 2006)


E prea trist, ca sa fie vesel

In ce stare va fi administratia publica locala in 2009?

Silvia Butucel, primar de Miclesti, raionul Criuleni:

De 19 ani deja, sunt atasata de munca pe care o fac la Miclesti. Pe la diverse actiuni publice, in cadrul unor seminare, in special cu participarea expertilor straini, noi, primarii, declaram ca aspiram la o autonomie reala, la un buget echilibrat, care ne–ar ajuta sa ne simtim stapani la noi acasa. Ce s–ar putea intampla pana in 2009? As vrea sa cred ca vom evolua in bine. Asa, insa, cum, deseori, visele raman doar vise, nu ne ramane decat sa ne temperam marile asteptari.

Iurie Tap, primar de Floresti:

Este greu de vorbit despre ceea ce s–ar putea intampla pana in 2009. In cazul in care vor fi realizate toate recomandarile expertilor europeni, privind evolutiile pre–aderare la UE, cu siguranta vom obtine o autonomie reala. Autonomia ar putea face ca localitatile sa prospere. Mi–am propus sa fac din localitatea noastra un oras european. Pe viitor doresc sa dezvoltam tehnica si potentialul economic.

Anatolie Moldovan, primar de Ialoveni:

Doar unul Dumnezeu stie in ce directie vor evolua lucrurile. Cu totii ne dorim o autonomie locala, care ar stimula realizari noi sub toate aspectele. Pe viitor, mi–am propus sa repar drumurile in localitate. Sunt preocupat de tot ce tine de crearea unui confort pentru populatie.

Vladimir Nani, primar de Cojusna, raionul Straseni:

Sper ca, in 2009, administratia publica locala va ajunge intr–o stare favorabila. O finantare adecvata ne–ar permite sa constituim o autonomie veritabila. Pe viitor doresc sa realizez reparatia apeductului si sa obtinem o gunoiste autorizata.

Veaceslav Balan, lector la Academia de administrare publica, Chisinau:

Cu ocazia unor dezbateri la acest subiect sunt avansate mai multe propuneri care, unora, ar putea sa li se para incredibile. Ar trebui depuse eforturi eficiente ca localitatile sa beneficieze de o autonomie reala. Pe viitor, cred ca se vor contura si alte schimbari favorabile.

Ion Dimcea, primar de Cociulia, raionul Cantemir:

In prezent, doar la nivel de discutii, ne apropiem de o administrare publica locala. Nu prea pot face pronosticuri. Ar fi ideal daca s–ar stopa migratia ilegala, daca s–ar acumula niste investitii la sate care ar duce la mentinerea tinerilor. La moment, situatia la sate este foarte trista si acest lucru ne ofera prea putine sperante ca, in 2–3 ani, lucrurile ar putea evolua in bine.

Pentru conformitate Natalia TICHEM


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com